Het is precies 50 jaar geleden dat de film The Sound of Music uitkwam met Julie Andrews in de hoofdrol. Vandaag werd op landgoed Amerongen de nieuwe cast van deze familiemusical gepresenteerd.

The Sound of Music vertelt het bekende verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp.


Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Dit is in het kort verhaal van deze musical die de bekende liedjes zoals Do Re Mi, My Favorite Things en Edelweiss bevat.

In 1963 was de allereerste uitvoering van The Sound of Music musical in Nederland met Johan Heesters en Mieke Bos. Albert Verlinde Entertainment brengt 51 jaar later The Sound of Music wederom naar Nederland in een nieuw jasje dat deze musical wat sneller zal maken met nieuwe decor, nieuwe kleding en nieuwe teksten die door Allard Blom opnieuw bekeken zullen worden. Hiermee verwacht Albert Verlinde de musical nog aantrekkelijker te maken voor het hedendaagse publiek.

De nieuwe cast:
Maria Rainer – Anouk Maas
Kapitein Georg von Trapp – Ad Knippels
Liesl von Trapp – Vajèn van den Bosch
Max Detweiler – Tony Neef
Elsa Schräder – Cindy Bell
Rolf Gruber – Martijn Vogel
Moeder Overste – Maaike Widdershoven

Kijk voor meer informatie op http://www.theaterhits.nl/thesoundofmusic

Voor de fotoreportage klikt u hier.Mixed element/text selection