De tournee van De Vagina Monologen is begonnen! De Vagina Monologen is de oerversie van alle monologenvoorstellingen. De voorstelling bestaat uit tien monologen, gebaseerd op tweehonderd interviews die de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler hield met vrouwen.

De Vagina Monologen worden voorgelezen door een wisselende cast, een selectie uit een groep vrouwen bekend van televisie, politiek, literatuur, kleinkunst, muziek en theater. Dit jaar kunnen we rekenen op o.a. Angela Groothuizen, Birgit Schuurman, Mylène d’Anjou, Noraly Beyer, Inge Ipenburg, Marlijn Weerdenburg, Cystine Carreon, Peggy Vrijens, Anne-Marie Jung, Myrna Goossen, Kim Pieters, Susan Seegers, Marit van Bohemen, Margriet van der Linden, Mariska van Kolck, Anouk van Nes, Marga van Praag, Lone van Roosendaal, Babette van Veen en Wimie Wilhelm. Zij zullen, in wisselende formatie, als drietal het podium bestijgen.

De Vagina Monologen bestaan uit ontroerende en indringende monologen van vrouwen over hun meest intieme orgaan: de vagina. Op een integere en originele manier worden er verhalen voorgelezen, onder begeleiding van Kim Soepnel op de contrabas. Verhalen die ons bewust maken van de kracht en de noodzaak het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

PLAN NEDERLAND
De makers van De Vagina Monologen steunen de campagne Girls First van Plan Nederland! Door deze samenwerking hopen zij meer bekendheid te kunnen geven aan seksueel geweld tegen meisjes in ontwikkelingslanden.
Tekst: Eve Ensler / Vertaling: Barbara van Kooten / Eindregie: Arjan Schoolderman / Producent: Bos Theaterproducties / Video ontwerp: Morgana Machado Marques / Vertaling: Barbara van Kooten / Lichtontwerp: Costa Jouzy / Contrabas: Kim Soepnel