Before After is de eerste musical van de hand van creatief producent Niels van Doormalen en zijn jonge team van creatives. Een gedurfde keuze, maar zeker geen verkeerde. In tegendeel.

 

In Before After ontmoeten we Ben en Ami, twee jonge dertigers die elkaar spontaan tegen het lijf lopen. Bij deze ontmoeting heeft Ben geen idee wie Ami is. Ami is zeer verbaasd hierover, want Ben was een paar jaar geleden haar grote liefde en na een ruzie zijn zij elkaar uit het oog verloren. Hoe kan het dat hij haar niet herkent? Ben vertelt dat hij een auto-ongeluk heeft gehad en zijn geheugen kwijt is. Dan begint Ami te twijfelen, zal ze Ben vertellen dat ze elkaar al kennen? Toch doet ze dit niet en geeft ze hun liefde een tweede kans om zonder vooroordelen op te bloeien. Maar des te verder de relatie groeit des te moeilijker het wordt.

Foto: Annemieke van der togt

De musical is er eentje waarbij je op het puntje van je stoel moet blijven zitten en je aandacht niet moet verliezen. Het verhaal draait razendsnel van heden naar verleden en maakt dat je als kijker continu geboeid bent. Om het verhaal kracht bij te zetten wordt er gebruik gemaakt van decor in de vorm van grote doeken die aan kabels op en neer worden gelaten. Doeken met prints die symbool staan voor de gebeurtenissen uit het leven van Ben en Ami en uiteindelijk tot de expositie van Ben als schilder leiden.

Foto: Annemieke van der Togt

De doeken wisselen meerdere keren, dit doen de twee hoofdrolspelers Coen Bril en Desi van Doeveren allemaal zelf. Naast dat zij de focus hebben op hun zang, spel en bewegingen zijn zij ook verantwoordelijk om het juiste doek, op de juiste plek en op de juiste tijd op te hangen. Petje af hoe zij dit samen weten neer te zetten. Nog mooier om te zien is de chemie tussen de twee spelers.  Ze staan beiden de gehele voorstelling op het podium en ondanks de snelle schakelingen van verleden naar heden is er geen moment dat deze chemie verdwijnt. De prachtige stemmen van Coen en Desi begeleidt door een klein drie koppig orkest van cello, gitaar en vleugel maken het compleet. De liedjes zijn intiem en kwetsbaar wat je als publiek meeneemt in het gevecht van Ben en Ami in hun liefdesverhaal. Het blijft dan ook tot het einde spannend of ze de weg naar elkaar terugvinden en hun liefde stand houdt.

 

Het liefdesverhaal van Ben en Ami is er zeker eentje die de moeite waard is om van te gaan genieten in een theater bij u in de buurt. Before After reist nog tot en met 1 februari 2023 door heel Nederland. Voor meer informatie kunt u gaan naar: https://oatmilk.nl/producties/before-after/

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s en video: Rob de Haan

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]