Gisteren is Siberische tijger Angara bevallen van drie jongen: Aida, Radames en Amneris. Moeder Angara en haar welpjes maken het goed. Sinds februari 2017 leeft tijger Angara op Safaripark Beekse Bergen. De vader heet Yarko. Deze tijgers behoren tot de bedreigde diersoort de Siberische tijger. De drie jongen zijn vernoemd naar de hoofdkarakters uit het openluchtconcert Aida in Concert. Dit musicalconcert vindt tussen 20 en 30 juni plaats op het terrein van het Autotron in ’s-Hertogenbosch. 

“De geboorte van de 3 jonge tijgers is voor Beekse Bergen een speciaal moment. Deze welpjes zijn het eerste nestje tijgerwelpjes in Safaripark Beekse Bergen sinds 2008 en ook het eerste nestje van Angara. We zijn ontzettend trots en kunnen niet wachten tot de hele familie zichtbaar is voor onze bezoekers.” aldus Rens Willemsen, General Manager Safaripark Beekse Bergen. 

Siberische tijgers, een bedreigde diersoort

Twee jaar geleden zijn de twee tijgers Angara en Yarko naar het Safaripark verhuisd in het kader van een Europees fokprogramma. Naar schatting bestaat de populatie Siberische tijgers ongeveer uit 500 wilde tijgers en 500 tijgers verspreid over verschillende dierenparken in de wereld, waarvan 300 in Europa. Wilde tijgers leven alleen in de natuur in Azië.

Tijgerwelpjes

Zodra tijgerwelpjes worden geboren, zijn ze volledig blind. De moeder blijft de eerste weken dichtbij haar welpen. Ze laat haar jongen enkel alleen als ze op zoek gaat naar voedsel voor zichzelf. Na twee weken breken bij de welpjes de tanden door en gaan de oogjes open. Na twee maanden drinken de jongen al minder melk bij de moeder en beginnen ze met het eten van vlees. Na ongeveer een half jaar kunnen de jongen al jagen. Na een jaar zijn ze zelfstandig. 

Kraamvisite inclusief Meet & Greet

Deze zomer vindt er een uniek openluchtconcert plaats op Autotron ‘s-Hertogenbosch: Aida in Concert. Hoofdrolspelers April Darby (Aida), Willemijn Verkaik (Amneris) en Freek Bartels (Radames) zijn vereerd dat de babytijgers naar hen zijn vernoemd. Maandag 6 mei komt April Darby op kraamvisite om vader en moeder te feliciteren. De welpjes zullen de komende drie weken nog niet zichtbaar zijn omdat ze nog niet op eigen benen kunnen staan. Wil jij vader, moeder en deze hoofdrolspeelster feliciteren? Kom dan maandag 6 mei om 13.00 uur naar Safaripark Beekse Bergen en geniet tegelijkertijd van een Meet & Greet ter ere van de geboorte. De Meet & Greet vindt plaats op Safaripark Beekse Bergen op het terras van het Safari Restaurant. 

Lees ook:
Een gezegende presentatie voor Aida in Concert

Foto: Mariska Vermij – van Dijk