Oh, wat hou ik toch van Disney. Dat bleek vandaag wel weer tijdens de première van Stage Entertainments’ Beauty and the Beast.

Vandaag waren we in het AFAS Circustheater te gast tijdens de première om ons te laten betoveren door dit wonderschone sprookje, waarin de strekking uiteindelijk is, dat de liefde en een mooi innerlijk zwaarder weegt dan een aantrekkelijk koppie. Toch moeilijk te geloven tegenwoordig. Ik bedoel… Ook ík swipe wat af op Tinder en mocht daar “een beest” voorbij komen, dan moge duidelijk wezen dat deze niet de kans krijgt te tonen hoe lief en aardig hij wel niet is.

Afijn, de voorstelling is een pareltje! Door het mooie decor en de fantastische kostuums word je volledig opgenomen in een fantasierijke wereld voor jong en oud! Omdat de changementen snel zijn, loopt het stuk lekker vlot. Hierdoor blijf je als kijker geboeid.

Beauty and the Beast premiere 34

Vooral de groepsnummers komen erg goed uit de verf. “Kom erin” is hierin toch wel mijn favoriet. Hoe leuk is het om levende messen, vorken, borden en zelfs een tissuebox te zien zingen en dansen. Een waar feest op het podium!

Beauty and the Beast premiere 35

De musical heeft een groot show- en sensatiegehalte met prachtige spel en zang van Anouk Maas (the Beauty) en Edwin Jonker (the Beast). Bovendien bevat de show veel komische elementen. Zo weten Gaston en Lefou (gespeeld door Freek Bartels en Jorge Verkroost) als duo het publiek heerlijk te vermaken.

Een aanrader? Zeker wel! Als je een beetje van het Disneygehalte houdt tenminste.

Voor de fotoreportage klikt u hier

Verslag en interviews: Milène van der Smissen
Videobewerking en camera: Rob de Haan
Foto’s: Peggy de Haan

Lees ook:
Perspresentatie Beauty and the Beast
Een bijzondere high tea met de hoofdrolspelers van Beauty and the Beast