De Benelux-première van de sexy en tegelijk gevaarlijke musical Bonnie & Clyde komt eraan. De musical wordt door BSO producties naar het Antwerpse Zuiderpershuis gehaald. Het verhaal van Bonnie & Clyde brengt het publiek terug naar het Louisiana in de tijden van de Grote Depressie.

Wanneer Bonnie & Clyde elkaar leren kennen, wordt hun wederzijds verlangen naar opwinding en beroemdheid snel duidelijk. Hun roekeloze avonturen in de zoektocht naar een beter leven verandert hun spannend avontuur al snel in een nachtmerrie voor henzelf en al hun vrienden. De wet dreigt hen in te halen, waardoor ze de dupe dreigen te worden van hun eigen ambities. Via moord en overvallen proberen ze het hoofd boven water te houden terwijl de wet hen dreigt in te halen. Hoe bekender ze worden, hoe dichter hun dood lijkt te komen…

Regisseur Manu Jacobs wil met deze musical vooral een verhaal vertellen:

“Ze hebben écht bestaan, ze wáren geliefd, en ze wáren gevaarlijk. Dat maakt het zo’n interessant materiaal om mee aan de slag te gaan. De cast en het creatieve team van BONNIE&CLYDE zijn voor mij een absoluut dreamteam. We hebben echt de juiste mensen op de juiste plaatsen, en dat kan volgens mij wel eens magie geven in september 2019. Als productiehuis zet ik graag in op de mix van professionals met sterke liefhebbers, en dat op alle niveaus (cast, creatives en orkest). Het creëert een unieke werksfeer waarin ik graag vertoef. Ik kijk erenorm hard naar uit om dit pareltje los te laten op het grote publiek.”

De hoofdrollen zijn voor Charlotte Campion en Juan Gerlo. In totaal staan er 30 acteurs op het podium, die worden begeleid door een live orkest.  De score voor deze productie is van Frank Wildhorn (o.a. bekend van Jekyll&Hyde). Hij combineert moeiteloos blues, gospel en rockabilly in één heerlijke score. De lyrics zijn van Don Black, de teksten van Ivan Menchell. De Nederlandse vertaling komt in primeur voor deze productie van Sam Michielsen.

Juan Gerlo: “Ik vind het geweldig dat ik eindelijk met Charlotte Campion mag samenspelen. We hebben samen in dezelfde klas gezeten op het Conservatorium, dus dit voelt heel fijn en vertrouwd. Het is goede -nee superleuke- muziek, het is een cool verhaal, iedereen kent het… ’t Is echt een vette show…! ​Ik ben zelf heel zacht qua persoonlijkheid, terwijl Clyde net impulsief en heel hard kan zijn. Dat spreekt me net aan in die rol, om te ontdekken welke kantjes ik van hem ook in mezelf heb. En dat is altijd een spannende zoektocht.”

 De voorstellingen gaan door op 27-28-29 september 2019 en 3-4-5-6 oktober 2019 in het Zuiderpershuis te Antwerpen.

 Benieuwd naar de trailer? https://www.youtube.com/watch?v=GM7ZEPekj9w&feature=youtu.be

Foto: BSO