Wie herinnert zich niet de oscar winnende film? Dit feelgood verhaal over het varkentje Babe dat een herdershond wil zijn, komt voor het eerst in Nederland en Vlaanderen in het theater. De familievoorstelling Babe van BL Entertainment gaat in oktober 2020 in première. In de vertaling en regie van Daniël Cohen wordt met een combinatie van acteurs, zang en poppenspel de boerderij van Arthur Holgert tot leven gewekt. Sluit het biggetje in je armen in haar strijd om te worden wie ze wil zijn, leer de waarde van fatsoen in een tijd waar extremen normaal lijken en geniet van het ultieme muziektheatersprookje Babe!

De intelligente vormgeving is in handen van Joris van Veldhoven, die eerder CARO, De Sprookjessprokkelaar, Raad eens hoeveel ik van je hou en Dolfje Weerwolfje ontwierp. Cohen vertaalde onder meer Evita, Cabaret, Spring Awakening en Titanic. Zijn vertaling van de musical Sunset Boulevard won de John Kraaijkamp Award.  Hij regisseerde onder andere Company, A Little Night Music, Merrily We Roll Along, Schone Schijn en RENT. Het toneelstuk Babe is geschreven door David Wood. In Nederland is hij vooral bekend van zijn bewerkingen van Roald Dahl. Denk aan De Heksen, De Fantastische Meneer Vos en De GVR.

Producent Hans Lebouille: “Ik ben er trots op als eerste productie te kunnen starten met deze toptitel. Zoals vele ouders met jonge kinderen heb ik in mijn eigen jeugd de film gezien. En ik wil mijn eigen kinderen nu in het theater laten kennismaken met dit prachtige verhaal waar ik zulke warme herinneringen aan heb.”

Speelperiode:              oktober 2020 tot en met februari 2021
Producent:                  BL Entertainment B.V.
Leeftijdsclassificatie: 6+, familievoorstelling
Foto:                           Jean van Lingen
Ontwerp pop foto:      Joris van Veldhoven