Liggen jouw ambities in op het toneel, bij de televisie of in de filmwereld? De Opleidingsklas van Cadenza Theateropleidingen leidt je op tot een allround performer. Iedere vrijdagavond krijg je drie uur lang intensief les in spel, zang en dans. De audities zijn op 12 september.

Geen standaardlessen afdraaien, maar samen met leerlingen kijken naar waar zij in willen groeien: dat is de doelstelling van Cadenza Theateropleidingen. De Opleidingsklas, geschikt voor jongeren van 14 tot 25 jaar, leidt op tot allround performer en is een goede voorbereiding op een vervolgopleiding of baan. Docent Sebastiaan Smits: “Bij alle lessen staat persoonlijke ontwikkeling voorop. Als je een vervolgopleiding wilt doen, vergt dat andere aandacht dan wanneer je zelf les wilt gaan geven of achter de schermen wilt werken.” Oud-leerlingen van de Opleidingsklas zijn aangenomen bij onder andere de Frank Sanders Academie, Codarts, Theaterschool Rotterdam, DAPA, of geven nu zelf les.

De docenten van de Opleidingsklas zijn professionals en staan geregeld zelf op de planken of maken voorstellingen. Dat de praktijk de beste leerschool is, weten zij dan ook als geen ander. De lessen worden daarom afgesloten met een gezamenlijke musical. Smits: “Daarnaast werken de leerlingen aan twee individuele tussenpresentaties. Je vorderingen worden bijgehouden op drie rapporten. Zo krijg je inzicht in je ontwikkeling en de punten waar je nog aan moet werken.” De lessen van de Opleidingsklas vinden iedere vrijdag plaats van 19:30 tot 22:30 uur in het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal tien leerlingen.

Cursusaanbod
Ook de overige lessen en cursussen van Cadenza gaan in september en oktober van start. Leer zingen, dansen en acteren bij de Jeugdtheaterklassen (vanaf 4 jaar). En verdiep je bijvoorbeeld in alle dansstijlen bij Theaterdans, of maak professionele ‘face paintings’ bij de cursus Grimeren. Het volledige aanbod vind je op www.cadenzatheater.nl.