Het begin van jouw musical avontuur bij de NME foundation is de auditie. Net als in de professionele theaterwereld wordt elke deelnemer en student individueel beoordeeld op zijn of haar kunnen en motivatie.

Om mee te spelen in de producties van NME Kids in Training, NME Kids on Tour en de NME Junior Academie doe je eerst auditie.

Belangrijke punten tijdens de auditie zijn:

  • Zangauditie:
    Toetsing van de vocale techniek en de kwaliteit van de stem, beoordeling van stemomvang, klankkleur, inleving, presentatie en ontwikkelbaarheid van de stemtechniek;
  • Dansauditie:
    Beoordeling van motoriek, bewegingsvrijheid, danscapaciteiten, inleving en presentatie;
  • Spelauditie:
    Beoordeling van spel- en dramacapaciteiten op basis van een te houden monoloog (Junior Academie) of op basis van improvisatie (Kids in Training en Kids on Tour), waarbij de presentatie, de flexibiliteit bij het uitvoeren en de ontwikkelbaarheid centraal staan.

De auditie voor de Dutch Academy of Performing Arts bestaat uit twee rondes.

Wil jij je direct aanmelden voor de audities van de musical opleidingen van de NME foundation? Meld je dan snel aan via het online aanmeldingsformulier.

Ben je al klaar met je middelbare school en wil je doorstuderen als artiest? Ga dan snel naar het aanmeldingsformulier voor de DAPA.

Zorg ervoor dat je alle formulieren volledig ingevuld naar ons toestuurt. Heb jij je formulieren niet volledig ingevuld, dan kunnen wij je aanmelding helaas niet in behandeling nemen.

N.B. Om het auditieformulier te kunnen openen, dient Acrobat Reader te zijn geïnstalleerd op je computer.