De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Naast zang, dans en spel besteden we aandacht aan vakken als musicalschrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie.

Gedurende het schooljaar maken we verschillende producties die we spelen in zowel de Akademie als theaters in Amsterdam. Tot slot sluiten we ieder studiejaar af met een eigen musicalproductie.

De eerstvolgende audities voor het studiejaar 2019-2020 vinden plaats in 2019 op:
– zondag 3 februari
– zondag 10 februari
– zondag 17 februari

Als je door deze eerste ronde bent gekomen, word je uitgenodigd voor de dansauditie op:
– zondag 3 maart

De inschrijfkosten zijn € 25.

Na succesvolle afronding van beide audities mag je deelnemen aan de 3-daagse oriëntatiecursus, waar je wordt voorbereid op de finale auditie.
De oriëntatiecursus wordt gehouden op:
– zondag 21 april
– zondag 28 april
De finale auditie vindt plaats op zondag 5 mei.

De oriëntatiecursus kost € 250,-.

Let op: de minimale leeftijd om auditie te doen is 16 jaar, mits je 17 jaar bent op 1 september 2019. De maximale leeftijd is 23 jaar.

Je kunt je aanmelden voor de opleiding door een volledig ingevuld aanmeldformulier audities 2019-20 naar de Frank Sanders Akademie te sturen. Wij sturen je na ontvangst hiervan een brief waarin vermeld staat hoe je je kunt voorbereiden op de zang- en spelauditie. Mocht je vragen hebben over de auditieprocedure, mail dan naar t.kling@rocva.nl of bel Tom Kling op 020-5791880.