Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort zijn op zoek naar de hoofdrollen en het ensemble voor de toekomstige Nederlandse productie Het was Zondag in het Zuiden. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en hét nieuwe musicaltalent van Limburg? Meld je dan nu aan!

Toneelgroep Maastricht en de Maaspoort presenteren in juli 2023 de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical over het hoogwater in Limburg. Op de muziek van Rowwen Hèze komen de aangrijpende en hartverwarmende verhalen van verschillende Limburgers tot leven. Het artistieke team van Dagboek van een Herdershond creëert deze nieuwe musical op de beoogde locatie het openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Het is een zondag in het zuiden

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. In Limburg maakt niemand zich zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Ze leven al eeuwen met de Maas. Ze kennen de gevaren. Denken ze. Totdat het water de provincie binnenstroomt. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water. 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Iedereen komt samen. Zoiets zou eens in de paar honderd jaar gebeuren, maar niets is minder waar. In 1995 gebeurt het opnieuw en in 2021 nogmaals. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld.

In deze musical volgen we een radioverslaggeefster aan het begin van haar carrière. Vanaf een bootje doet zij live verslag van het hoogwater en brengt en passant nog een burgemeester ten val. Twee geliefden vinden elkaar in het decor van het hoogwater. Een dochter gaat wanhopig op zoek naar haar ouders in Arcen als ze erachter komt dat deze niet zijn geëvacueerd. Zou ze op tijd zijn?

De spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden wordt geschreven door Allard Blom, muziek en liedteksten zijn van Rowwen Hèze en de regie is in handen van Servé Hermans.

Voor deze productie zijn we op zoek naar jonge geschoolde Limburgse (musical)acteurs van elke etnische achtergrond, tussen de 18 en 30 jaar, met sterke zangkwaliteiten die beschikbaar zijn vanaf half juni tot en met begin september 2023.  

De eerste en tweede auditie rondes staan gepland op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 in Maastricht. De finals zullen plaatsvinden op vrijdag 13 januari 2023 in Venlo.

Voldoe jij aan bovenstaande eisen? Stuur dan je CV (maximaal 2 pagina’s, in pdf-formaat, voorzien van een foto op de 1e pagina) naar sollicitaties@toneelgroepmaastricht.nl. Na aanmelding zal er een voorselectie plaatsvinden.

De uiterste aanmelddatum is: 1 december 2022.

Uiterlijk 5 december laten wij via mail weten of je bent uitgenodigd voor de auditie.