Wie kent het sprookje Assepoester niet? Iedereen is er mee opgegroeid. De zaterdaggroep van het Rijswijkse Jeugdtheater speelde deze musical in de Rijswijkse Schouwburg.

Het verhaal van Assepoester is bekend. Het meisje dat haar ouders verliest en wordt uitgebuit door haar stiefmoeder en haar stiefzussen. Assepoester, gespeeld door Amber van der Brugge, blijft vrolijk en optimistisch. Haar stiefmoeder en haar stiefzusters, gespeeld door Fenna van Battum, Jasmijn Dol en Julia van der Sprong, hebben totaal geen medelijden met haar.

Assepoester Rijswijks Jeugdtheater 15

De rol van Assepoester is echt op het lijf geschreven van Amber. Ze speelt heel lichtvoetig en weet de rol van de stralende Assepoester mooi te vertolken. De sstiefzussen en stiefmoeder worden lekker vet gespeeld door Fenna, Jasmijn en Julia. De laatste twee kunnen zich helemaal verliezen in de slechtheid van de zussen.

Assepoester Rijswijks Jeugdtheater 43

Assepoester

Als de goede fee, gespeeld door Fenna Houweling, opduikt in het leven van Assepoester verandert alles. Als de prins (Stan Hubers), op het bal van de koningin (Myrthe Dol), op zoek gaat naar zijn vrouw willen de stiefzusters daar naar toe. Stiefmoeder wil graag dat haar dochters een echtgenoot hebben zodat zij kan gaan genieten van haar oude dag aan het strand. Hoe Assepoester dat zal moeten doen interesseert haar niet.

Het decor is gebouwd op een groot boek dat als het ware uitgeklapt op het toneel ligt en waarop het verhaal gespeeld wordt. Er wordt creatief gebruik gemaakt van de grote cast voor de changementen, de aanwezige techniek en de mogelijkheden van het immense boek op het toneel. Het sprookje ontstaat voor de ogen van het publiek en amuseert het publiek in de volle zaal van de Rijswijkse Schouwburg.

Assepoester Rijswijks Jeugdtheater 46

Onder leiding van Pepijn Jehe, Irene Borst, Janine van den Heuvel Damen en Carly Bakker is keihard gewerkt.

Deze voorstelling werd met een live-orkest van 8 personen in de orkestbak voor het toneel opgevoerd. Het blijft te gek als je het orkest kunt horen en zien. Voor de geluidsmensen wellicht een opgave maar voor het publiek altijd leuk om te zien en te beleven. Theater zoals het hoort.

Assepoester is absoluut een voorstelling voor het hele gezin waarbij dit tijdloze sprookje nog altijd weet te boeien. Dat is ook zonder meer te danken aan deze cast die dat met zichtbaar veel plezier deed.

Assepoester Rijswijks Jeugdtheater 62

De cast bestaat uit: Amber van der Brugge, Stan Hubers, Fenna van Battum, Jasmijn Dol, Julia van der Sprong, Fenne Houweling, Joris Halfweg, Myrthe Dol, Bien Flach, Cas Versteeg, Thijmen Dol, Willeke Hokken, Trisha van Leeuwen, Suze Vokurka, Emelie Acquah, Chrissy Bohre, Anne Boone, Sarah van den Giessen, Fabienne van der Linde, Lisanne van der Sleen, Dafne Zuiderwijk, Jake Altar, Gijs Begthel, Anne Roos van Belkom, Tess Bennink, Niels Jansen, Rozemarijn van Looij, Fabiënne Ripken, Not van Schie en Wessel Walravens.

Orkest: Carly Bakker, Willemien Breeschoten, Linda van den Engh, Silvan Smulders, Henk Wanders, Rob Hoes, Niels de Waard en Rik van Honk

De voorstelling wordt nog vanmiddag en op 1 april gespeeld. Meer informatie op www.rijswijkseschouwburg.nl

Meer informatie over het Rijswijks Jeugdtheater? Klik hier.

Klik hier voor de fotoreportage