Wie April Darby op social media volgt weet het al lang; op 16 september a.s. vindt het concert ‘April Darby live!’ plaats. April is het afgelopen jaar bekend(er) geworden bij het grote publiek als dé Rachel Marron in de musical The Bodyguard waar zij de rol deelde met Romy Monteiro. Daarnaast is April onderdeel van de cast van de dinnershow Pandora waar zij elk weekend straalt als een van de leading ladies.

 Momenteel werkt ze keihard aan een solocarrière en onlangs is haar single ‘New York’ uitgekomen. Om deze ambitie kracht bij te zetten geeft zij een concert in het theater aan de Slinger in Houten. April wordt bijgestaan door haar jeugdvriendin Kimberly Fransens, bekend van haar deelname aan Idols, en goede vriend Naidjim Severina die in The Lion King te bewonderen is in de hoofdrol van Simba. Op piano staat Steven Aswin haar bij, waarmee de line-up alleen al zorgt voor hoge verwachtingen. Vandaag mochten we alvast een voorproefje meemaken, ondanks dat we geen overtuiging nodig hebben dat dit een fantastische show zal worden.

In een kleine studio in de Chassé dansstudio’s verwelkomt een ontspannen ogende April. Niets is minder waar laat zij weten. ‘Straks in het theater is al lekker intiem, maar nu zo voor jullie vind ik ook best even spannend.’ Niets van te horen als April haar eerste nummer in zet. Het ‘One night Only’ uit Dreamgirls vult de ruimte en de aanwezigen zitten direct met kippenvel tot op het bot.

De show gaat over mijn muzikale carrière en verschillende momenten komen aan bod. Ook vind ik het erg belangrijk om ander talent een podium te geven, net als Stanley Burleson ooit bij mij deed. Naast Stanley verteld April over een ander voorbeeld voor haar: Nina Simone. Met ‘Put a spell on you’ laat April horen dat niet alleen musical maar ook deze stijl haar prima ligt. Power to the max… Het publiek krijgt een veelzijdig aanbod van songs met goede afwisseling tussen musical, pop en R&B. ‘Uiteraard komt mijn nieuwe single New York ook voorbij, daar ben ik super trots op, en de klassieker uit The Bodyguard mag natuurlijk ook niet ontbreken.’ Het ‘I will always Love You’ knalt April als toetje voor ons er nog even uit.

DSC 7661

Als je dit zo hoort heeft ze Kimberly en Naidjim niet eens nodig. We vragen haar dan ook wat deze genoemden meebrengen wat zij zelf niet zou kunnen toevoegen aan de show. ‘Naidjim wil ik als aanstormend talent echt een podium geven. Hij is een hele goede acteur en ik hoop echt dat hij nog naar West End of Broadway gaat. Zijn interpretatie van de niet standaard musicalliedjes is erg goed. En Kimberly, daar kan ik alleen maar respect voor hebben, we zitten allebei in een beetje dezelfde fase van onze carrière, allebei bezig met onze muziek. Ik hoop dat we elkaar ooit bij de Ziggodome tegenkomen zo van ‘hey jij hier ook’.

Voor zowel Kimberly als voor Naidjim is het een feest om met April op het podium te mogen staan. ‘Ik weet nog dat we een jaar of 12/13 waren en hebben toen een keer een optreden gedaan met twee vriendinnetjes op haar school. Destiny’s Child. April had al alles uitgewerkt, choreo gemaakt en die ging ze ons aanleren. Toen al echt een doorzetter,’ verteld Kimberly. ‘Ik weet nog op de allereerste dag op school moesten we een voorstelling maken en deed April een danssolo en de hele school direct: wow wie is dat meisje? Toen hoorde ik haar later dat jaar zingen en dacht echt, eh we moeten toch nog leren zingen? Zij is al zó goed’ aldus Naidjim. ‘Verder is ze eigenlijk niet veel veranderd. Zij was altijd al een ster’.

Op 16 september mogen ze allemaal een avond lang stralen als een ster. April verheugt zich op de interactie met het publiek. Het is een klein zaaltje maar er zijn nog kaarten. Wil je erbij zijn? (En dat wil je) kijk dan op www.theateraandeslinger.nl

Bekijk de foto’s van de preview op onze facebooksite: https://www.facebook.com/musicalsites.nl/.