Opnieuw zagen we derde- en vierdejaarsstudenten van het Rotterdamse Codarts. In het Maaspodium speelden zij een tragedie uit de Griekse mythologie: Antigone. Klassiek, maar in een modern jasje opgevoerd.

Antigone wil haar broer graag begraven om hem waardig naar de onderwereld laten gaan. Maar daar staat de doodstraf op, want landverraders verdienen geen begrafenis. Haar zus wil volgens de wet handelen en dat betekent dat hij niet begraven mag worden. Een stuk over macht, broederliefde, loyaliteit, onredelijkheid, moed, goed & kwaad, verstand en moralen volgt.

Antigone 29

Er werd klassiek gezongen, maar ook zelfgeschreven modern materiaal gebruikt. Een mooie variatie tussen de grootse teksten van Sophocles. Naast de driekoppige band bespeelden de jongens uit de cast ook allemaal een instrument. Ook de piano had een mooie bijrol; er werd op, naast en ervoor gespeeld. De hele toneelruimte werd gebruikt en naarmate het stuk vorderde werd de vloer volgeschreven met krijtteksten. Ook zagen we een hele variatie aan licht. De acteurs werden ‘gevolgd’ door de lichten en dat gaf de juiste sfeer en invulling. Het acteerwerk van de studenten was indrukwekkend. Je ziet dat hun hart ligt bij het performen en bij een serieuze voorstelling als deze kwam dat weer prachtig naar voren.

Antigone 34

Regie: Anouk Beugels, regie-assistentie: Lisse Knaapen, cast: Melanie Leeflang, Korneel Defrancq, Job Greuter, Amanda Payne, Sky Lemmer, Charlotte Dommershausen, Suzanne Heijdra, Marijn Bellaard, Mees, muzikale begeleiding: Jeroen Sleyfer, vocal coach: Mony Wouters, choreografie: Pim Veulings

Antigone 81

Voor de fotoreportage klikt u hier

Foto’s: Peggy de Haan
Verslag: Rosalie Kyvon