Anouk van Laake zal alternate Christine Daae spelen in de UK-Tour van Phantom of the Opera. Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber begint aan een grote tournee door het VK en Ierland. In zijn 34e fenomenale jaar in het West End, wordt Phantom algemeen beschouwd als een van de mooiste en meest spectaculaire producties in de geschiedenis.

Anouk van Laake

Anouk Mila van Laake is een Nederlandse sopraan met een breed repertoire dat varieert van opera tot musical.  Als kind studeerde Anouk aan de Koorschool van Haarlem en speelde ze in de musicals Pinokkio (Studio 100) en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Stage Entertainment). Tijdens haar middelbare school volgde ze twee jaar de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas en deed zij haar voorbereidend jaar Klassiek Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg. Na het cum laude behalen van haar gymnasiumdiploma begon ze aan haar studie Klassiek Muziek Theater in Tilburg.  Hier kreeg ze les van onder andere Edward Hoepelman, Marc Krone and Brigitte Odett. Tijdens haar studie volgde ze meerdere masterclasses in Wenen en nam ze deel aan de Classical Voice Intensive summer course van NYU Steinhardt in New York. In 2017 studeerde Anouk af met de horror opera Diabolique. Een zelfgeschreven voorstelling gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm van Clouzot uit 1955. Datzelfde jaar maakte zij haar musical debuut in de musical Mozart! (Vereinigten Bühnen Wien) in de rol van ‘Alsoysia Weber’. Op dit moment is Anouk te zien in de Belgische TV-serie Campus 12 als ‘Jamie’.

Phantom of the Opera

The Phantom Of The Opera is het dramatische verhaal van een mysterieuze, mismaakte man die in de catacomben van de imposante Parijse Opéra woont en daar een eigen wereld creëert. Regelmatig waagt hij zich in het operagebouw. Alle theaterdirecteuren, regisseurs en artiesten zijn zich van zijn aanwezigheid bewust en bestempelen hem als Spook. Pas als hij een hopeloze liefde opvat voor de zangeres Christine, manifesteert hij zich echt in zijn wanhopige pogingen haar voor zich te winnen en haar mee te voeren naar zijn rijk.

Foto: Monique van Laake

Klik hier voor meer informatie

Lees ook:
Musical Waitress met Willemijn Verkaik in de hoofdrol naar Nederlandse theaters