In samenwerking met Mark Vijn Theaterproducties en de Theateralliantie geeft de Belgische theaterproducent Music Hall gehoor aan het verzoek om Annie de musical ook naar België te brengen. Annie zal in november te zien zijn in Gent en Oostende. In februari 2020 komt Annie terug voor een reeks voorstellingen in de Stadsschouwburg Antwerpen. Ook in België zullen Willemijn Verkaik (Wicked, Frozen) en Edwin Jonker (Jezus in The Passion 2019) respectievelijk de rollen van Miss Hannigan en Oliver Warbucks vertolken. Vanaf vandaag heeft Music Hall de zoektocht naar de Belgische Annie gestart. Wie in Nederland de titelrol mag gaan spelen, is nog niet bekend.

Roodharige heldin als stoer meisje van nu

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan. Wanneer miljardair Oliver Warbucks Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

Opvolger Fiddler on the Roof

Na het succes van de musical Fiddler on the Roof met Thomas Acda presenteert de Theateralliantie nu i.s.m. Mark Vijn Theaterproducties de hartverwarmende musical Annie in de grootste Nederlandse theaters. Na ruim zeven jaar is deze musicalsensatie opnieuw te zien in Nederland in een geheel vernieuwde, sprankelende regie van William Spaaij in samenwerking met het creatieve team van Fiddler on the RoofAnnie gaat op 1 december in het Chassé Theater in Breda in première en is van november 2019 tot en met mei 2020 exclusief te zien in de volgende 16 theaters: Schouwburg Het Park (Hoorn), Capitole (Gent, België), Kursaal (Oostende, België), De Harmonie (Leeuwarden), Stadsschouwburg en de Vereeniging (Nijmegen), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen), Zwolse Theaters (Zwolle), Wilminktheater (Enschede), MartiniPlaza (Groningen), Stadsschouwburg Antwerpen (Antwerpen, België), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Orpheus (Apeldoorn), Chassé Theater (Breda), Luxor Theater (Rotterdam), Stadsschouwburg (Utrecht) en DeLaMar Theater (Amsterdam).

Theateralliantie

De Theateralliantie presenteert in nauwe samenwerking met theaters en producenten grootschalige kwaliteitsvoorstellingen aan het Nederlands publiek. Middels deze innovatieve constructie bracht de Theateralliantie Fiddler on the Roof, Selma Ann Louis, Sophie, The Color PurpleWe zijn hier voor Robbie en The Addams Family. Vanaf juni zal Amadeus in samenwerking met Het Nationale Theater te zien zijn in 15 Nederlandse theaters.

Mark Vijn Theaterproducties

Al 25 jaar produceert Mark Vijn theatervoorstellingen en was als producent onder andere verantwoordelijk voor Sweet Charity en Chess. In 2000 fuseerde zijn bedrijf met Stage Entertainment Nederland, waar Mark als producent verantwoordelijk was voor de musicals CopaCabanaA Chorus Line en het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie. In 2003 ging Mark Vijn verder als zelfstandig producent en produceerde onder andere AnatevkaJe Anne en Chicago. In 2011 ging de musical De Producers in première, maar werd ondanks lovende recensies na drie weken stopgezet wegens tegenvallende kaartverkoop. Sindsdien produceert het bedrijf alleen de kindermusical Het Zandkasteel. Met Annie zet het bedrijf weer de stap naar grootschalige musicalproducties.