De afgelopen week zagen we al zes klasgenoten afstuderen aan de Fontys Hogeschool Muziektheater en gisteravond was het de beurt aan Annemarie Lauretta en Jessin Oulad El Hadj. Het leuke aan deze afstudeervoorstellingen is o.a. de grote diversiteit. Sommigen studenten laten ineens een hele andere kant van zichzelf zien, terwijl anderen dichter bij zichzelf blijven.

Annemarie Lauretta pakte vocaal enorm uit. Haar afstudeervoorstelling was een soort concert waarbij ze liet horen dat ze over een ijzersterke stem beschikt. Wat een power en zelfvertrouwen. Ook haar kleine nummers zong ze prachtig en haar timing is fantastisch. Als een sexy-zangeres kwam ze op en ze zweepte de zaal meteen op. Ze werd bijgestaan door een 5-koppige band die op een gegeven moment in cellofaan werd ingepakt en onverstoorbaar doorspeelde. Gedurende de voorstelling werd alles ingepakt in cellofaan, zelfs haar tegenspeelster en Annemarie zelf. Uiteindelijk weet ze zichzelf te bevrijden, zowel letterlijk als figuurlijk. Met een knallend “Titanium” sloot ze in stijl af. Annemarie sprankelde en knalde en gaf een geweldige show weg.

Annemarie en Jessin 38

Jessin Oulad El Hadj komt op als Spiderman. Zijn personage is een dove jongen die door te liplezen weet wat er wordt gezegd. Soms kan dat voor verwarring zorgen als het over een dode hond gaat i.p.v. een dode kont. Ook heeft hij moeite om meester Snorro te volgen omdat de meester een grote snor heeft en zijn lippen niet kan zien. Zijn ouders zijn niet blij dat hij doof is en op een gegeven moment vertrekt zijn vader omdat hij met zijn vrouw en zoon niet kan communiceren. Jessin zijn muziekkeuze was zeer divers en hij lijkt elke stijl met een schijnbaar speels gemak aan te kunnen. Of dat nou klassiek of popmuziek is. Ook Jessin had een complete band achter zich staan die hem optimaal ondersteunde.

Over een paar weken zijn de volgende afstudeervoorstellingen. Voor nu sluiten Annemarie en Jessin in stijl af. 

Voor de fotoreportage klikt u hier