De theatervoorstelling ANNE is wegens succes verlengd tot en met april 2015. De speelperiode wordt hiermee met drie maanden verlengd. 

Bezoekers van ANNE geven de voorstelling het rapportcijfer 9. Dit blijkt uit een recent onafhankelijk onderzoek via marktonderzoeksbureau DirectResearch. Naast de beoordeling van de voorstelling heeft het onderzoeksbureau de bezoekers van ANNE gevraagd ook een inhoudelijke beoordeling te geven. De termen ‘aangrijpend’, ‘indrukwekkend’ en ‘onvergetelijk’ zijn verreweg het meest genoemd. Naast de hoge score als voorstelling prijzen veel bezoekers ANNE om haar educatieve waarde. Zo blijkt uit onderzoek dat de bezoeker van ANNE vindt dat iedere scholier de voorstelling gezien moet hebben. Producent Imagine Nation is verheugd met de uitkomsten van het onderzoek.

Robin de Levita, producent ANNE: “We waren ons reeds bewust dat de mond op mond reclame de drijvende kracht is van ANNE. De internationale top recensies, maar ook dit marktonderzoek hebben ons vertrouwen gegeven in de toekomst.”

Theatervoorstelling ANNE
ANNE is de eerste theatervoorstelling in 55 jaar over het leven van Anne Frank, gebaseerd op de originele dagboeken van zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.

Adres Theater Amsterdam: Danzigerkade 5, 1013 AP Amsterdam

Websites
www.theateramsterdam.nl
www.theateramsterdam.nl/scholen
www.annefrank.ch
www.imaginenation.nl
www.nationaletoneel.nl
www.unicef.nl/ANNE
www.jhm.nl/ANNE