Anne Frank zou op zondag 12 juni haar 87ste verjaardag hebben gevierd. Op deze dag staat de cast van de theatervoorstelling ANNE daar samen met War Child op bijzondere wijze bij stil.

Anne kreeg haar dagboek op haar 13e verjaardag; een maand voordat de familie Frank onderdook in het Achterhuis. Anne vond, als oorlogskind op de vlucht, een enorme troost en uitlaatklep in haar dagboek. Niemand kon toen bedenken wat de kracht van haar dagboek, wereldwijd, zou zijn.

Actie “Dagboek voor een Vluchteling”
Na het zien van de theatervoorstelling en geïnspireerd door het verhaal van Anne, zette de 15-jarige Josephine de actie Dagboek voor een Vluchteling op. Ze heeft in korte tijd al ruim 1.000 lege dagboeken verzameld die ze deze zomer zal verspreiden onder jonge vluchtelingen.

War Child en Theater Amsterdam omarmen dit mooie initiatief omdat ze het belang onderschrijven dat ook de oorlogskinderen van nu, net als Anne Frank, uiting kunnen geven aan hun gevoel. Daarom nodigde War Child hun Friends uit om op deze bijzondere dag naar de voorstelling te komen en een leeg dagboek mee te nemen voor de actie van Josephine.

Voorafgaand aan de voorstelling zal Josephine samen met Eva Heijnen (Anne Frank in ANNE) dagboekfragmenten uit Het Achterhuis voorlezen. Daarna zal Josephine uit handen van Genio de Groot (Otto Frank in ANNE) de door de bezoekers ingezamelde dagboeken voor haar actie in ontvangst nemen.

Over ANNE
ANNE is de theatervoorstelling over Anne Frank, gespeeld in Theater Amsterdam en geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel – opgericht door Otto Frank.

Het Achterhuis is exact nagebouwd en tijdens de voorstelling word je letterlijk meegenomen in de droomwereld van een 13-jarig meisje in de oorlog. Nu, 71 jaar later, groeien er wereldwijd nog steeds vele kinderen op in oorlog. Juist daarom vertellen we het verhaal van Anne Frank door.

De theatervoorstelling ANNE is tot en met september 2016 op zondagen om 13:30 en 19:00 te zien in Theater Amsterdam. Voor meer informatie www.theateramsterdam.nl.

Foto: Roy Beusker