Dat de ambiance van de hitmusical Anastasia zich uitstekend leent voor kerstperikelen mag geen verrassing zijn. Het AFAS Circustheater, waar de musical zich huishoudt is dan ook al helemaal omgetoverd in prachtige kerstsferen. Grote bomen met lichtjes en versieringen prijken in de ruimtes waar het publiek zich opmaakt voor een heerlijk avondje uit. Decoraties langs de muren en in de restaurants die je al echt in kerststemming brengen.

Gisteren is daar de mega kerstboom op het voorplein bijgekomen Leden van de cast; Milan van Waardenburg, Tessa Sunniva van Tol, René van Kooten, Ad Knippels, Ellen Evers en Gerrie van der Klei luiden, in het bijzijn van de kerstman, de kerstperiode in door de lichtjes in de boom te ontsteken. Door een oproep via de social media waren er ook een aantal fans op dit gebeuren afgekomen wat maakte dat er haast Amerikaanse taferelen ontstonden als bij het ontsteken van de Rockefeller Tree in New York. Het was dan ook een unieke kans om met een castlid ín kostuum op de foto te gaan. Een kerstman zou geen echte zijn zonder een cadeau en dus kreeg de cast een mooi in goud verpakte verrassing. Het bleek een plaquette met daarop dat het Nederlandse castalbum 250.000 streams heeft behaald! Een bijzondere mijlpaal.

Gezien de kou snelde de cast zich daarna weer naar binnen waar, op een enkeling die alleen voor het spektakel was gekomen na, de aanwezigen nog van de show mochten genieten. Anastasia ging afgelopen september in première en vertelt het verhaal van de laatste Russische tsarendochter Anastasia. Na jaren aan de macht, kwam er in 1918 een einde aan de tsarendynastie in Rusland. Al snel ontstonden er geruchten dat de tsarendochter Anastasia Romanov de aanval van de bolsjewieken op haar familie had overleefd. De musical ANASTASIA  volgt de jonge, moedige Anya. Een weeskind die zich niets herinnert van vroeger en geen idee heeft wie ze is. Met een muziekdoosje als enige bagage gaat ze op zoek naar haar verleden. Een avontuur dat voert langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Langzaam ontrafelt Anya haar familiegeschiedenis, om te ontdekken wie ze werkelijk is.

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, gebracht in een sprookjesachtige setting qua decor en kostuums. Alle ingrediënten voor een uitstekende invulling voor een avond met de familie in de komende kerstperiode. Op eerste kerstdag wordt er 1 voorstelling gespeeld en op tweede kerstdag zelfs twee. Kijk voor meer informatie op www.stage-entertainment.nl

Mariska Steenbergen

er zijn geen afbeeldingen gevonden