TEC Entertainment maakt vandaag bekend dat de Amerikaanse superster Anastacia in december 2019 haar musicaldebuut zal maken als Killer Queen in de Queen rockmusical WE WILL ROCK YOU. De spectaculair nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peeparrow Entertainment. WE WILL ROCK YOU zal voor een gelimiteerd aantal voorstellingen uitsluitend te zien in Amsterdam en Den Haag. De première van WE WILL ROCK YOU is op vrijdag 6 december 2019 in AFAS Live in Amsterdam en de kaartverkoop voor WE WILL ROCK YOU start zaterdag 26 januari 2019 om 10.00 uur.

Anastacia is vanavond als special gast te zien tijdens het Musical Awards Gala, waar ze AD Publieksprijs voor Beste Musical zal uitreiken. De rol van Killer Queen in WE WILL ROCK YOUis voor haar een droom die uit komt.  “Nederland is een van de landen waar ik vanaf het begin van mijn carrière bijzonder welkom heb gevoeld en ik verheug mij er enorm op om juist in Nederland mijn musicaldebuut te kunnen maken in Queen musical WE WILL ROCK YOU.Ik hou van de muziek van Queen en zing vaak hun geweldige nummers. Ik heb zelfs met ze op het podium gestaan. Ik kan dan ook niet wachten om die fantastische Queen nummers in de rockmusical te mogen zingen.”

Anastacia bracht in 2000 haar debuutalbumNot That Kind uit. Dezewerd drie keer platina in Nederland en werd wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht. Haar debuutsingle “I’m Outta Love” stond 21 weken in de Nederlandse Top 40 en haalde een top drie notering. In totaal bracht Anastacia zeven studio albums en twee verzamelalbums uit en ze is ook te horen op het album Divas Las Vegas. In 2003 stond Anastacia met Queen op het podium tijdens een concert in Zuid Afrika en al tijdens haar eerste wereldtournee in 2004 zong zij het nummer “We Will Rock You” als en van de toegiften.

De muziek van Queen is in Nederland nog altijd razend populair. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers. Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ heeft inmiddels 16 keer de NPO Radio2 Top 2000 lijst aangevoerd. De overige nummers van Queen stegen gemiddeld 234 plaatsen. ‘Bohemian Rhapsody’ is de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams.

De hit-film Bohemian Rhapsody, een filmische ode aan Queen en zanger Freddie Mercury die in 1991 aan aids overleed, ontving gisteren vijf Oscar nominaties: voor beste film, acteur, geluid, geluidseffecten en montage. De film won eerder deze maand al de Golden Globe voor beste film en beste acteur voor Rami Malek. De Queen-biopic staat sinds deze week in Nederland in de top 5 van best verdienende films aller tijden en staat al 12 weken op de eerste plaats van de best bezochte films in Nederland. Tot nu toe trok de film in Nederland bijna 1,8 miljoen bezoekers, bracht 17 miljoen euro op en was bovendien de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen van 2018.

WE WILL ROCK YOU is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

De originele versie vanWE WILL ROCK YOU ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

WE WILL ROCK YOU is van 5 t/m 8 december 2019 te zien in AFAS Live in Amsterdam en 13 december 2019 t/m 5 januari 2020 in het World Forum Theater in Den Haag. De kaartverkoop start zaterdag 26 januari 2019 om 09.00 uur via www.tec-entertainment.com