‘Als de liefde niet bestond’ was de titel van de kerstvoorstelling van de derdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie in Amsterdam.

In deze kerstdagen is een dergelijke titel absoluut van toepassing. In deze voorstelling zongen de studenten werk van Annie M.G. Schmidt, Harrie Bannink, Guus Vleugel, Ruud Bos, Jos Brink en Henk Bokkinga in de zaal van Jungle in Amsterdam.

De muziek en teksten van deze iconen zijn voor elke student een genoegen om te vertolken en dat was dan ook duidelijk merkbaar. Nummers zoals “Vluchten kan niet meer”, “LSD”, “Struis”, “Nooit een acht” en “Dansen op de vulkaan” (de laatste dans) werden met veel enthousiasme gezongen. De studenten zagen er piekfijn uit en waren absoluut al klaar voor de kerstdagen.

Als de liefde niet bestond 43

De schrijvers van toen waren meesters in het vertellen van verhalen met emoties die toen speelden maar ook nu nog elke dag de revue passeren. Schrijvers met een visie die tot ver in de toekomst lijkt te reiken. De studenten lieten zich daar door ook inspireren wat weer terug kwam in de voorstelling. De cast speelde werkelijk vlak voor het publiek doordat de zaal niet heel groot was en regisseur Frank Sanders had daardoor een beperkt speelvlak dat efficiënt benut werd.

Als de liefde niet bestond 54

In deze intieme setting van ‘Jungle’ speelden de studenten in twee verschillende samenstellingen. Deze voorstellingen, waarbij beurtelings de ene groep de solo’s voor haar rekening nam en de andere groep de ensemble nummers deed, wordt in het totaal vier maal gespeeld. De voorstelling werd muzikaal begeleid door Billy Maluw op de piano waarbij de studenten om hem heen speelden. Om Billy heen was het podium als het ware gedrapeerd waar de studenten uitgekiend gebruik maakten van deze ruimte op het beperkte speelvlak.

Als de liefde niet bestond 67

Cast: Sjors Arts, Marenka Bakker, Ginny de Bruin, Femke Dassen, Mylène Evers, Ewout Heijbroek, Janneke Hetharia, Jamie Kampinga, Carmen Koster, Babbe van Kraaij, Naomi Moerdijk, Alisa Opari, Dennis Otter, Marieke Palmer, Tanja Pieksma, Nino Ruiter.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage