Alles is Wonderland is een verhaal dat tot ieders verbeelding spreekt. De MAF (MusicAllFactory) Jongeren geven met hun versie van deze musical daar absoluut nog een extra dimensie aan. Maf is het allerminst als je bij deze musical aanwezig mag zijn want deze productie is van een absoluut hoog niveau in alle opzichten.

Dans, zang en spel zijn tot in elk detail piekfijn in orde en de hele cast gaat op in het stuk. Elke blik is gericht op het verhaal en werkelijk iedereen speelt mee en is gefocust. Elke beweging is gericht en elke noot is raak. Als er dan een microfoon uitvalt, pakt de cast dat volwassen op en is dat eigenlijk niet te merken. Bijzonder als je bedenkt dat deze talenten tussen de 14 en 18 jaar zijn.

Alles is Wonderland

Alice is in deze versie een moeder die net een scheiding achter de rug heeft en verhuisd is naar een mooie nieuwe woning waar ze weer het geluk voor zichzelf en haar dochter Chloe hoopt te vinden. Ineens is Alice in Wonderland en staat tussen allerlei vreemde figuren. Ze gaat beginnen aan een zoektocht naar zichzelf, terug naar haar dochter Chloe, terug naar haar leven en weg uit wonderland.

Cast

De cast bestaat uit Freya (Alice), Nigel (Jack), Kevin (Rups), Okke (Kat), Britt (Rode Koningin) Janneke (Hoedenmaker), Kim (Hoedenmaker), Nina (Chloe), Ineke (Wit Konijn), Danique (Wit Konijn), Babette ( Wit Konijn ), Marga (Malezas), Neeltje (Caroll Lewis), Guineverre, Puck, Kirsten, Zoë, Fleur, Merel, Robin H., Robin S., Juulke, Lieke, Chimène, Imke, Yannick, Jacky, Floor, Joost, Lineke, Amber, Pepijn, Maartje, Silvana, Iris, Gene, Nigel, Renée en Julius.

De aankleding is tot in de puntjes verzorgt en als Alice afreist naar de wereld achter de spiegel wordt dat heel creatief uitgebeeld met fluoriserende schmink, grote spiegels waar je doorheen kunt stappen en die ook fluoriseren. Er is uitermate goed over nagedacht. De kostuums zijn ook geweldig en in combinatie met de schmink krijg je een fantastisch plaatje.

Als je dan bedenkt dat deze cast al een heel jaar les krijgt maar pas 11 weken hebben gerepeteerd is hier sprake van een professioneel kunststukje.

De cast wordt begeleid door een Live-band onder leiding van Marnix Wetzer met Jolle Mooren, Leon Sibum en Maarten Swinkels.

Creatives:

Geertje Hochstenbach – spel/regie/script/liedteksten
Vivianne van Iersel van den Boom – regieassistent
Veronique van Iersel – dans/choreografie/kostuums
Marnix Wetzer – correpetitor/arrangeur/conductor
Sofie Dirkx – zang/arrangeur
André van Hest – liedteksten
Annerieke Groen – vertaling

MAF

De opleiding legt een stevige basis om door te stromen naar vervolgopleidingen binnen dit vakgebied (muziektheater / musicaltheater / musicaldans en kleinkunst). Dit gebeurt ook daadwerkelijk. Elk jaar kunnen ze studenten feliciteren met hun toelating tot een prachtige vakopleiding. De docenten van de MAF-J zijn stuk voor stuk topdocenten met veel ervaring en een groot netwerk. Naast hun werk bij de MAF-J werken zij als vakdocenten aan professionele beroepsopleidingen of bij professionele gezelschappen.

Meer informatie over de MusicallFactory vind je op https://www.factorium.nl/

Nederlandse Musicaldagen

Deze cast zal ook optreden tijdens de Sing-a-long die komende vrijdag in de Schouwburg van Tilburg zal plaatsvinden als onderdeel van de Tilburgse Musicaldagen. Een absolute aanvulling op het huidige musical aanbod. Hiermee speelt Tilburg een nog belangrijkere rol in de ontwikkeling van musicals in Nederland samen met de Fontys Hogeschool en MusicallFactory.

Nieuwsgierig geworden. Kom kijken en luisteren op de Musicaldagen in Tilburg. Het is absoluut de moeite waard.

Meer informatie over de Nederlandse Musical Dagen vind je op https://www.theaterstilburg.nl/

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage