De eerstejaars studenten van de Nederlandse Musical Academie zijn helemaal “anders” begonnen bij het maken van hun eindejaarsvoorstelling. De titel “Ik wou dat ik anders was” verraadt al veel.

Voor deze voorstelling zijn de acht studenten samen gaan werken aan een eigen productie in de vorm van een familievoorstelling met als basis een boek van Paul Biegel. Alles hebben zij zelf bedacht zoals de (lied)teksten en de originele decors. Er zitten zonder meer invloeden uit o.a. Mathilda, Droomvlucht en Rent in, maar ook een gedegen dosis eigen input. Het verhaal is fris, de teksten mooi gemaakt, de nummers goed gekozen en schitterend samengevoegd tot een leuke, komische en eigentijdse productie.

Ik wou dat ik anders was-11

Onder leiding van Dennis Willekens zijn de studenten; Nienke Fitters, Lianne Loos, Maud Schel, Jennie Peeters, Maud Stroux, Tecula Rabelink, Marit van den Ouweland en Manon van Tuijl de acteurs in deze zelfgemaakte voorstelling. Het verhaal gaat over een jongen met de bijnaam Anders, die eigenlijk Robert heet, die gepest wordt in de klas. Gepest omdat Anders anders is. Anders komt terecht in een miniwereld waar kleine dingen voor hem ineens groter zijn. Anders wil net zo worden als iedereen en gaat naar de grote tovenaar om ervoor te zorgen dat hij normaal wordt. Maar wat is normaal en wat is anders?

Ik wou dat ik anders was-17

Anders komt een meisje met de naam Veertje tegen. Veertje was vroeger een pestkop en is in de kleine wereld terecht gekomen. De tovenaar heeft gezegd dat als Veertje nog drie keer pest ze zal veranderen in een veer. Samen gaan ze op weg naar Het Grote Afscheid om daar de tovenaar te zien en te vragen of Anders gewoon kan worden net als iedereen. Onderweg komen ze allerlei dieren tegen die worden geholpen door Anders en Veertje. Zo helpen ze blinde mieren synchroon marcheren, slakken een woeste rivier oversteken en een spin kleding maken met acht mouwen. Anders wordt steeds belangrijker voor de dieren door zijn hulp. Uiteindelijk helpen de dieren Anders naar het grote afscheid te komen waar de tovenaar zal zijn. Als ze vlakbij zijn, komen ze bij een rivier die mooi wordt weergegeven door simpelweg blauwe doeken die door de cast wordt bewogen waardoor een woeste stroom ontstaat. Simpel maar doeltreffend. Allemaal zaken die mooi in het mooie decor verwerkt zijn. Met bescheiden middelen is een mooie voorstelling gemaakt met mooie decors en kleding, muzikaal begeleidt door Christan Grotenbreg die ook zijdelings meespeelt in deze voorstelling.

Ik wou dat ik anders was-25

Er zijn raakvlakken met andere musical producties maar uiteindelijk hebben de studenten toch hun eigen verhaallijn gemaakt waarbinnen iedereen kan schitteren. Elk talent in de groep wordt gebruikt en er ontstaat een bijzondere mix van ballet, zang, timing, humor en mimiek. Alles was tot in de puntjes verzorgt en deze voorstelling maakte indruk en is een mooie afsluiting van het eerste jaar en maakt nieuwsgierig naar de komende jaren.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

Like ons op facebook en klik hier.