Nederland zit vol met muzikale talenten die met een grote regelmaat van de klok pareltjes van voorstellingen maken waar het grote publiek helaas niets van meekrijgt. Jammer, want het is goed voor de broodnodige variatie. Er is veel meer te zien in Nederland dan grote producties in de zogenaamde grote theaters. Genesius & Co is daar een sprekend voorbeeld van.

Sven Blom, Christian van Eijkelenburg, Florens Eykemans, Sanne Franssen en Patricia van Haastrecht hebben allemaal de Jos Brink Genesius Penning ontvangen als aanmoediging. Tijdens deze avond bleek meteen weer waarom. In een originele voorstelling, waar winnaars Sander Vissers en Anouk Kalter ontbraken, waren deze talenten weer in alle aspecten van Musicaltheater te bewonderen voor een volledig uitverkochte zaal.

Deze voorstelling was een vervolg van de show van vorig jaar. In het tussenliggende jaar gaat het leven van de leden van Genesius & Co gewoon door. Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg hebben zich samen gericht op “De Fransse Eijkel” en hebben de publieksprijs gewonnen van Amsterdams Kleinkunst Festival 2016. Patricia van Haastrecht was o.a. te zien in ‘Peter Pan’, ‘Ordinary Days’ van ‘De Brug Musicaltheater’, Florens  was te zien in ‘Jeans’ en Sven Blom was op de Parade te zien in ‘Idiotorisch Gestoord’, om maar een greep te doen.

Genesius en Co Fck me Im famous 52

Al deze talenten kwamen samen in de tweede voorstelling van ‘Genesius & Co’ onder regie van Frank Sanders en met muzikale begeleiding van Hilmar Leujes, die ook een rol speelde in deze voorstelling met zijn bekende droge humor. Hij zong ook een duet met Patricia van Haastrecht.

Deze versie van Genesius & Co vertelde het verhaal van alle voorbereidingen voor deze voorstelling waarbij Sander en Anouk uit Amerika in zullen bellen via Skype. Om deze voorbereidingen heen heeft iedereen zijn beslommeringen maar wil iedereen ook de volle aandacht van haar of zijn moment of fame tijdens Genesius & Co en heeft iedereen zijn of haar eigen belang. Gaat dat dan verder dan het groepsbelang?

Genesius en Co Fck me Im famous 27

Daaruit ontstaat een voorstelling waarbij je als publiek kunt genieten van humor, mooie zang en een mooi staaltje ‘boekhoudkundig tappen’. Juist de combinatie van al deze talenten en het onderlinge plezier maken van Genesius & Co een genoegen om naar te kijken en ook absoluut om te luisteren. Alleen vandaag is deze voorstelling nog te zien in het Ostadetheater. Wilt u ook een avond genieten? Klik dan hier.

Regie: Frank Sanders
Spel: Sanne Franssen, Patricia van Haastrecht, Sven Blom, Christian van Eijkelenburg en Florens Eykemans.
Muziek: Hilmar Leujes
Productie: Christian Seijkens

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage