Van 25 t/m 27 januari doen verschillende theaters in heel Nederland mee met het Nationaal Theaterweekend. Met ruim 72 deelnemende theaters zijn er al bijna 100 voorstellingen uitverkocht en 50.000 kaarten verkocht. Het theaterweekend is in het leven geroepen om meer mensen kennis te laten maken met theater. Voorstellingen zijn dit weekend te bezoeken tegen een aanzienlijk gereduceerd bedrag. Zo kost iedere voorstelling 10,- en zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken. De ambassadeurs van deze editie zijn musicalster Tommie Christiaan en young-adult schrijfster Mel Wallis de Vries.

Ambassadeurs Nationaal Theaterweekend

Dit jaar is het de eer aan Tommie Christiaan en Mel Wallis de Vries om het weekend onder de aandacht te brengen. Tommie is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro. Verder was hij o.a. te zien in Grease, Hair en afgelopen seizoen als Emilio Estefan in On Your Feet. Op 16 maart jl. is zijn debuut-EP Zoveel liefde uitgekomen die nu al vanaf oktober 2018 wordt vervolgd door zijn eigen solo-theatertour. De boeken van Mel Wallis de Vries zijn uitermate populair onder de jonge lezers. Om deze reden besloot producent Michiel Morssinkhof in 2016 een thrillermusical te produceren gebaseerd op het verhaal van het boek Vals van Mel. Hierna werd ook het verhaal van het boek Shock naar de theaters gebracht en is de voorstelling Schuld (het weekend te zien op 25 januari in de Kampanje in Den Helder) nu op tournee langs de Nederlandse theaters. Bij al deze musicals is Mel nauw betrokken bij het proces.

Het Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-
Daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in de deelnemende theaters. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016 en was direct vanaf deze eerste editie een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

Voor de deelnemende theaters en kaartverkoop: www.nationaaltheaterweekend.nl