De musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, met onder anderen Simone Kleinsma, William Spaaij, Marjolijn Touw, Wim van den Driessche en Jeske van de Staak, is een groot succes. In de drie weken na de première zijn er al 100.000 kaarten verkocht. De voorstelling reist tot en met mei 2018 langs 45 theaters in Nederland.

Daarna is de musical nog tot 15 juli te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanwege het grote succes worden er extra voorstellingen in het speelschema toegevoegd. Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Het houdt niet op, drie weken geleden hebben we een prachtige première beleefd en nu al deze mijlpaal behalen, dat is onbeschrijfelijk mooi en een groot compliment voor alle betrokkenen. Het creëren van een geheel nieuwe productie is elke keer weer spannend en blijft een risico, maar als het dan op deze manier wordt ontvangen dan kan je daar als producent alleen maar ontzettend van genieten, en dat doen Joop van den Ende en ik!” Meer informatie: www.anniemgdemusical.nl

Was getekend Annie M.G. Schmidt 53

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt
Samen met haar zoon Flip (William Spaaij) blikt Annie M.G. (Simone Kleinsma) terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot Nederlands meest geliefde schrijfster ooit.

Het scenario, dat gebaseerd is op de succesvolle biografie van Annejet van der Zijl, heeft scherpe humor en bevat natuurlijk bekende nummers als ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’, ‘Margootje’ en ‘Vluchten kan niet meer’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Lees ook:
Annie M.G. Schmidt, terug van nooit weggeweest