Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018, zijn de openlucht musicalconcerten een succes te noemen. Deze zomer wordt de traditie voortgezet met een speciale concertversie van Aida; de geliefde musical die alleen in Nederland al meer dan 1,2 miljoen bezoekers trok. Met de fantastische muziek van Elton John, een echte musicalsterrencast en een 14-koppig orkest, beleef je een onvergetelijke avond uit in de open lucht. Van 20 t/m 30 juni zijn er slechts zes concerten, op het festivalterrein van het Autotron in ‘s-Hertogenbosch. 

Musicalster Willemijn Verkaik gaat de rol van Amneris spelen. In de zomer van 2009 speelde ze de rol van Amneris al eerder in een openluchtproductie van de musical Aïda in het Duitse Tecklenburg. De rest van de cast wordt later bekend gemaakt. 

Aïda

Deze Disney voorstelling met muziek van Elton John en teksten van Tim Rice speelde van 2001 t/m 2003 in het AFAS Circustheater in Scheveningen. 

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.
Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Kijk voor meer informatie op: https://www.stage-entertainment.nl/shows/concert/aida-in-concert/ 

De kaartverkoop start donderdag om 12 uur.