Met gepaste trots maakt regisseur Pepijn Jehee vandaag bekend dat de hoofdrollen in de musical ‘AIDA’ gespeeld worden door Merle van der Steen, Joost Naaijen en Valerie van Krimpen. Drie zeer getalenteerde musicalacteurs die al meerdere hoofdrollen hebben mogen vertolken. Met de bekendmaking van de hoofdrolspelers trappen we ook af voor de crowdfundingsactie. Deze actie voor financieel draagvlak moet het mogelijk maken om met een schitterend live orkest de voorstellingen te kunnen spelen.

De hoofdrollen

Jehee Vertelt en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen op 13, 14 en 15 maart 2020 de musical ‘Aida’ op de planken in de Theaterbakkerheij, Gouda.  Voor deze voorstelling is een zeer getalenteerde cast samengesteld uit meer dan 50 auditanten. De rol van Aida zal worden vertolkt door Merle van der Steen. Zij heeft een ruime ervaring in het musicalvak, waaronder recentelijk de hoofdrol in Jeanne ‘d Arc van Storytellers. Pepijn: “ze is een zeer talentvolle actrice die je met haar spel en stem zal raken in je hart. Ze is voor mij een gedroomde Aida’.

Radames zal worden gespeeld door Joost Naaijen. Hij heeft ook veel hoofdrollen op zijn naam staan, zowel bij Theatergroep Spot als Storytellers. Bij de laatste speelde hij de mannelijke hoofdrol in The Pirate Queen.  “Een stevige acteur die samen met Merle een prachtig liefdespaar vormt”, aldus Pepijn.

Valerie van Krimpen maakt het trio van hoofdrollen compleet. Zij speelt de rol van Amneris.  Na haar opleiding aan de Frank Sanders Academy heeft ze diverse rollen gespeeld voor oa. Efteling Theater en is ze actief als stem-acteur. Pepijn: “Valerie heeft een dijk van een stem en een mooie uitstraling. Ze past perfect in het plaatje van Amneris die in eerste instantie de buitenkant belangrijk vindt, maar dan ook zichzelf ontdekt. Een mooie ontwikkeling die Valerie prachtig kan neerzetten”. Daarnaast bestaat de cast uit nog 12 getalenteerde leden die ensemble en bijrollen vervullen.

Crowdfunding

Het produceren van deze voorstellingen vraagt naast een sterke cast ook voldoende financiële middelen om te kunnen spelen. Frank Keizer, uitvoerend producent : “Wij willen het mogelijk maken voor deze mensen om hun talent te laten zien op het podium. Voor een voorstelling als deze is geld nodig. We zijn geen productiebedrijf die zelf kan investeren. Alles draait op vrijwilligers. We willen inkomsten werven met een crowdfundingsactie op het culturele platform ‘Voor de Kunst’. Op deze manier kunnen wij de tijdens de voorstellingen beschikken over een live orkest (met maar liefst 10 muzikanten!), prachtig licht en geluid en een bijpassend decor. Daarmee bieden we een kwalitatief totaalplaatje en een mooie beleving voor het publiek. Niets is zo vervelend als een voorstelling die technisch niet goed in elkaar zit waardoor zang, muziek en spel niet uit de verf komt.”

Beschikbare tegenprestaties zijn oa. de allereerste kaarten voor de première en zaterdagavond voorstelling, maar ook de mogelijkheid voor een workshop door onze artistiek leider of zelfs een exclusieve show voor jou en jouw relaties!  Kijk snel op https://www.voordekunst.nl/projecten/9292-aida-de-musical-1/ voor meer info over de crowdfunding en help mee om de voorstellingen op de planken te brengen.

Over de musical Aida

‘Aida’ is een musical geschreven door Elton John en Tim Rice, gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi op een libretto van Antonio Ghislanzoni. Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Om up to date te blijven over de productie kun je ons volgen op facebook en onze website.