Gisteravond speelden derdejaarsstudenten Myrte Luyten, Melissa Groeneveld, Matthijs Rijsdijk en Veronique Post hun integratieconcert op Codarts in Rotterdam.

Het integratieconcert bestaat uit een aantal nummers gespeeld door een student met eventueel ondersteuning van klasgenoten. De student ontvangt coaching maar is in principe verantwoordelijk voor het eigen stuk. Het integratieconcert maakt onderdeel uit van de bovenbouw die bestaan uit het derde en vierde leerjaar. In het derde en vierde studiejaar, die samen de bovenbouw vormen, vinden in het curriculum de onderdelen “Integratieconcert”, “Theatraal Concert”, “Musical- of Muziektheaterproductie” en de “Showcase” plaats.

Myrte beet de spits af met haar concert en deed dat met haar mooie stem in mooie gedragen nummers. Haar solo was lekker afwisselend. Ze begon met een mooi nummer te zingen waarna ze vervolgde met twee nummers waarbij ook haar goede spel opviel samen met haar klasgenoten. Ze besloot tappend haar solo.

Myrte Melissa Matthijs Veronique 35

Melissa volgde met haar voorstelling die ze begon in een wijde jurk en trapte af met ‘My New Philosophy’ om daarna haar voorstelling te vervolgen met ‘De grote zon’ waarbij ze de reis uitbeeldde op een lange strook papier waar een kleine auto op reed. Eenvoudig maar doeltreffend. Het vervolg was de Nederlandse versie van Singing in the rain waarbij alleen een grote hoosbui nog ontbrak maar de tapschoenen waren aanwezig. De afsluiting werd gedaan met een mooi a-capella nummer.

Myrte Melissa Matthijs Veronique 54

Matthijs Rijsdijk knalde zijn voorstelling in met een strakke choreografie die alle energie in zich had en daarbij werd hij bijgestaan door net zo strak dansende medestudentes. Daarna had hij ook een aantal verschillende nummers die zo treffend de variatie in muziek, dans en spel weer geeft waar deze avond vol mee zat. Hij sloot af met een strakke extreme choreografie.

Myrte Melissa Matthijs Veronique 82

Veronique Post sloot deze reeks integratieconcerten af met een mooi gezongen nummer waarbij ze werd bijgestaan door drie medestudenten door daarna te vervolgen met een mooie choreografie waarbij ze uitgekiend gebruik maakte van licht- en schaduw effecten. Ze vervolgde met een mooi Afrikaans nummer en sloot af met een mooi nummer gecombineerd door dans waarbij nauwelijks te horen was dat ze zich inspande.

Deze avond kende vier studenten die elk hun eigen invulling gaven aan hun integratieconcert waarbij de grote verscheidenheid van talenten en vaardigheden meteen weer duidelijk werden gemaakt.

Voor de fotoreportage klikt u hier.