After All This Time, het eerste solo album van musicalster Pia Douwes, wordt op vrijdag 27 april 2018 uitgebracht op LP in een exclusieve gelimiteerde uitgave van 500 genummerde exemplaren, die allemaal door Pia Douwes persoonlijk zijn gesigneerd. After All This Time is ook verkrijgbaar op CD, via iTunes en te beluisteren via Spotify en wordt uitgebracht door HitSquad Records.

After All This Time

After All This Time werd in de pers zeer positief ontvangen en door zowel het NRC en De Volkskrant gehonoreerd met 4 sterren. Volgens recensent Henk van Gelder (NRC)  ‘…toont ze haar virtuositeit. Zo bewijst haar eerste solo-cd tevens hoe veelzijdig het musicalgenre is.’ Hein Jansen (De Volkskrant) was eveneens enthousiast: ‘Het resulteerde in een staalkaart van haar muzikale kunnen, met een stem die een duizelingwekkend bereik heeft. Musicalzang op internationaal niveau.”  Voor Pia Douwes kwam het succes van de CD toch onverwacht. “Ik was er absoluut niet van overtuigd dat iemand op een CD van mij zat te wachten. Maar klaarblijkelijk had ik het bij het verkeerde eind. Op de dag van verschijning kreeg ik al te horen dat er een tweede persing nodig was, omdat alle CD’s in de voorverkoop al waren uitverkocht. Om naast alle CD’s waar ik al op te horen was, nu eindelijk ook mijn eigen solo CD in de kast te hebben staan is een ongelofelijk gevoel. Dat er naast de CD nu ook een LP van After All This Time verschijnt had ik echt nooit kunnen dromen.”

Op de LP zijn twaalf musical nummers uit de internationale carrière van Pia Douwes te beluisteren die met een groot orkest onder leiding van Koen Schoots zijn opgenomen in de MG-Sound Studios in Wenen. Alle nummers zijn in de Engelstalige uitvoering. Charles Hart, tekstschrijver van onder andere The Phantom of the Opera, vertaalde op verzoek van Pia Douwes drie musicalnummers die nog nooit eerder in het Engels te horen zijn geweest, waaronder het iconische “Mijn Leven Is Van Mij” uit de musical Elisabeth.

Pia Douwes

Pia Douwes is op dit moment in Wenen, waar zij aan het repeteren is voor de wereldpremière van de musical Ein Wenig Farbe begin mei. Vervolgens is Pia Douwes van 8 t/m 24 juni in Nederland te zien tijdens Elisabeth in Concert en dit najaar speelt Pia de rol van Morticia Addams in de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit musical The Addams Family.

De LP After all this time van Pia Douwes wordt uitgebracht door HitSquad Records en is vanaf vrijdag 27 april 2018 te bestellen via www.piadouwes.com