De tien overgebleven potentiële Zorro’s openden de tweede liveshow samen met Karin Bloemen. Vanavond was zij ook het derde panellid naast Erwin van Lambaart en Pia Douwes.
Karin Bloemen ging vanavond vooral letten op de geloofwaardigheid van de Zorro’s. Zoals gebruikelijk had Willem Nijholt de zware taak om iemand naar huis te sturen en hij koos vanavond voor Samuel. Frits Sissing riep het publiek regelmatig op om te stemmen zodat er geen verrassingen zoals vorige week zouden voorkomen. 
 

    Jeroen beet de spits af met “Just The Way You Are”. Via een wildcard mocht student Jeroen toch mee doen aan de academie en het hele traject tot aan vandaag toe. Daarna was het de beurt aan leraar Dennis de G. Zijn vertolking van “De laatste dans” uit “Elisabeth” bezorgde hem een staande ovatie. Erwin van Lambaart vond dat Jeroen zich met veel charme had voorbereid. Vocaal vond hij het niet altijd even goed. Hij vergeleek het met krakend ijs. Houd hij het wel of niet? Karin Bloemen nam het op voor Jeroen omdat zingen, lopen en de camera’s in de gaten houden erg moeilijk is.
Pia Douwes voelde dat Dennis nog geen podiumervaring heeft. Zij zag dat hij het moeilijk vond om een vrouw aan te raken voor de camera’s. Ze zag echter ook dat Dennis grote stappen heeft gemaakt in de afgelopen weken. Willem Nijholt vond dat het publiek moest kiezen voor de Zorro met het meeste talent en wees er nogmaals op dat de jongens auditie doen. Hij vond dat deze twee mannen te hard moesten belten en dat Dennis de klanken eruit moest persen en ook te kwaad keek. Hij vond dat Dennis moest aanvoelen dat hij zo de vrouw niet zou verleiden. 

Vervolgens mocht Roman met “Every Little Thing She Does is Magic”  laten zien wat hij in huis heeft. Vriendin Nathalie van Gent moedigde hem fanatiek aan. Marijn bracht met ontbloot bovenlijf het nummer “Engel van Kristal” uit de Drie Musketiers. Het publiek was het er niet mee eens dat Marijn na afloop zijn jasje aantrok. Karin Bloemen vond het leuk om te zien dat hij goed kan dansen en dat hij dat pas aan het einde liet zien. In het begin was er daardoor aandacht voor het verhaal. Het mocht van haar nog wel iets gevaarlijker en sexier en zij was bereidt om Roman dat te leren. Pia Douwes vond Marijn er heerlijk uit zien. Ze vond dat Marijn de innerlijke strijd van de man goed neerzette en knap dat hij door bleef zingen toen hij op zijn rug lag. Wel moest hij meer de spanning loslaten. Willem Nijholt vond dat beiden de looks en de stem voor een Zorro hebben. Hij vond wel dat Marijn iets meer het publiek naar zich toe moest halen. Roman had de blijheid om de zingen, volgens Nijholt. Wel wilde hij dat iedereen zich meer gaat gedragen als een 18,19 eeuwse edelman.

 

“Livin’La Vida Loca” werd door Dennis ten V. gezongen. Dennis begon achter  de tribune samen met 4 danseressen. Ook hij moest een deel van het nummer op zijn rug liggend zingen.        Hij liet volgens Frits zien dat hij geen moeite heeft met een uptime nummer en de danseressen. Micha mocht “Wat voorbij is” zingen. Erwin vond dat Dennis een gepassioneerde Zorro had laten zien. Ook waren zijn ogen dit keer open. Erwin had wel kritiek en vond dat Dennis zijn adem niet helemaal goed had verdeeld. Hij vond dat Dennis ook meer de leiding moest nemen. Hij vond het geen slecht optreden, maar vorige week was beter, volgens Van Lambaart. Karin Bloemen heeft het nummer dat Micha zong ook op haar repertoire staan. Daardoor lette ze helemaal op ieder woord en vond ze het lastig om te jureren. Daarom lette ze vooral op of ze geloofde wat Micha vertelde. Dat wisselde, volgens haar, per moment. Ze vond dat hij alles moest geven. Willem Nijholt was het helemaal eens met Erwin van Lambaart wat Dennis betreft. Dennis heeft zichzelf nog te veel in de klauwen en hij vond het te luid en moeilijk te verstaan. Ook Micha vond hij teveel op de klanken te zitten en te hard te zingen. Hij vind dat het meer één volume moet hebben en niet gas geven op een klank. Daardoor hield Micha zichzelf tegen, volgens Nijholt.

 

Samuel zong “Somewhere Only We Know”. Volgens Frits is hij sinds de voorrondes al enorm gegroeid. Samuel begon zijn nummer op de bank tussen de andere Zorro’s. Daarna ging hij naar het podium waar het publiek inmiddels naar voren was gestroomd en als een echte popartiest maakte hij zijn nummer af. Willem was vorige week benieuwd naar de zachte kant van Ruud en daarom mocht hij nu zijn versie van het nummer “Zij” van Marco Borsato tonen aan de kijkers en de jury. Zittend op de showtrap zong hij het nummer. Pia vond dat Samuel lekker in zijn element was. Wel moest hij meer nuancering inbrengen en niet alleen stoer zijn. Het mocht best soms wel zachter. Ook vond ze dat hij af en toe onzuiver was, maar dat het al wel stukken beter ging dan tijdens de repetities. Erwin vond dat Ruud starquality heeft. Hij heeft een prachtige stem en een mysterieus voorkomen. Hij wist Van Lambaart voor 82% te raken. Hij zou graag willen zien dat Ruud meer zijn emoties toont. Willem Nijholt vond dat het 2 verschillende jongens waren met sterke stemmen. Hij vond Samuel te jong, maar wel met een hele goede inzet en met echte Spaanse uitstraling. Ruud heeft Willem Nijholt blij gemaakt. Hij werkt keihard door zowel in de musical Volendam op te treden en zich ook voor te bereiden op de liveshows. Willem Nijholt geloofde Ruud volledig en vond hem een groot acteur.

 

Vervolgens was het de beurt aan de twee laatste kandidaten. Kelvin zong het nummer  “Als ik bij je ben” uit “Sweeney Todd”. Tommie moest het langste zijn zenuwen in bedwang houden, maar om 21.20 uur was hij dan eindelijk aan de beurt. Uit de musical “Singin’ in the Rain” zong hij “Make’em Laugh”. Tegen het einde van het nummer, dook Tommie tussen de borsten van Karin Bloemen. Karin Bloemen moest even bijkomen, maar kon daarna vertellen dat ze het erg mooi vond hoe Kelvin het nummer had gebracht. Ze geloofde hem en vond dat hij lief lachte. Wel was het af en toe iets te hard. Pia vond het erg knap en helemaal Tommies ding. Zijn humor kwam er goed in uit. Hij moest er echter zelf wel iets meer van genieten en wat meer bijten in de woorden. De tekst moet er ook echt uitkomen. Maar ze vond het geweldig. Willem Nijholt vond het een echte uitsmijter wat Tommie deed, maar vond wel dat het niets met Zorro had te maken. Kelvin had het hele nummer moeten zingen zoals hij de laatste 2 zinnen zong.. Hij geloofde hem niet helemaal en vond dat hij wat zachter moest zingen en ook meer op zijn articulatie moest letten.

Na de pauze openden de mannen met Teenage Dream. Daarna kroop Frits Sissing op de bank met de Zorro’s. Bij Roman gierden de zenuwen door zijn lijf en Marijn vond het veel spannender dan vorige week. Jeroen vertelde dat hij de afgelopen week al herkend werd in de trein. Samuel vertelde dat hij al van kinds af aan Zorro wilde worden.  De Zorro missie bracht de tien musicaltalenten naar flamingo danseres Maria. De Zorro’s gooien alles in de strijd om Maria te verleiden. Tommie probeerde haar te verleiden met zijn ogen. Dennis de G had wat moeite met de afwisseling van de benen. Maria vond dat Kelvin en Tommie het er het beste vanaf hadden gebracht.

Vervolgens kwam het spannendste moment van de avond voor de potentiële Zorro’s. Frits Sissing vroeg de juryleden naar hun favoriet. Voor Erwin van Lambaart was dat vanavond Ruud omdat hij hem wist te beroeren. Pia Douwes vond Tommie de beste en Karin Bloemen kon niet kiezen, maar vond Ruud het meest mysterieus. Daarna was het tijd voor de uitslag. Als eerste kreeg Ruud te horen dat hij door mocht. Vervolgens kregen Marijn,  Dennis ten V.,  Tommie en Dennis de G te horen dat ze in de derde liveshow wederom hun kunsten mochten laten zien. Minder goed nieuws was er voor  Samuel. Hij moest wederom naar de sing-off. Micha, Jeroen en Roman konden daarna opgelucht adem halen. Ook zij zijn volgende week weer van de partij. Kelvin en Roman waren de enige twee die nog op de trap stonden. De spanning in de zaal was te voelen. Frits brak de spanning door te vertellen dat Kelvin zich in de sing-off nogmaals moest bewijzen. Samuel kreeg van het publiek de minste stemmen. In de sing-off was Samuel als eerste aan de beurt met het nummer “De laatste dag”. Daarna was het de beurt aan Kelvin en samen zongen ze het nummer uit. 
Willem Nijholt moest vervolgens de moeilijke keus maken en hij besloot Kelvin te redden. Hij benadrukte nog eens dat hij iemand redt en niet weg stuurt. Het publiek stuurt iemand weg. Nijholt vond vooral de lengte van Samuel bezwaarlijk en vond dat hij naar de stem van het publiek moest luisteren.