Ook dit jaar wordt De Publieksprijs voor de beste Musical van het jaar, de AD Publieksprijs, uitgereikt tijdens het Musical Awards Gala op 23 januari 2019. Anders dan bij veel andere prijzen, wordt voor deze prijs geen speciale jury samengesteld. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op 25 deelnemende musicals en bepaalt zodoende welke musical op 23 januari 2019 de AD Publieksprijs wint. De deelnemende musicals voldoen aan de eisen zoals gesteld in het reglement van de Stichting Musical Awards en hebben gespeeld tussen december 2017 en december 2018.

Er zijn 2 stemrondes

Stemronde 1: t/m 31 december 2018
Tot en met 31 december 2018 kan er op de 25 deelnemers worden gestemd via deze website. Op 14 januari 2019 wordt de eindstand van Stemronde 1 bekend gemaakt. De 3 musicals met de meeste stemmen, gaan door naar de finaleronde en maken kans op de AD Publieksprijs.

Stemronde 2 De Finaleronde: van 14 t/m 23 januari 2019
Van 14 t/m 23 januari 2019 kan er alleen nog gestemd worden op de 3 finalisten. Dat zijn de musicals die in de voorronde de meeste stemmen hebben behaald. Deze 3 musicals behouden hun behaalde stemmen uit ronde 1. Iedereen die in de voorronde heeft gestemd, mag in de finaleronde nogmaals stemmen.

Er kan in de finaleronde via deze website gestemd worden tot 23 januari 2019 om 19:00 uur. Tijdens de live-uitzending van het Musical Awards Gala op 23 januari 2019 kan er vervolgens alleen nog via SMS en een telefoonnummer gestemd worden (de nummers worden op TV getoond). Je kan maar één keer stemmen per telefoonnummer. Tijdens de live-uitzending sluiten de lijnen en worden de stemmen door de notaris gecontroleerd. Vervolgens wordt de winnaar van de AD Publieksprijs live op TV bekend gemaakt. Dit is de finalist die alles bij elkaar opgeteld (stemronde 1 + finaleronde + SMS-stemmen + telefoonstemmen) de meeste stemmen van het Nederlands publiek heeft gekregen.

Te winnen prijs

Stemmers maken met hun stem kans op de hoofdprijs: Twee tickets voor ieder van deze 14 musicals in 2019: Aladdin, All Stars de musical, Soof de musical, The Bridges of Madison County, Evita, Op Hoop van Zegen, Kinky Boots, Soldaat van Oranje – De Musical, Annie, Mamma Mia!, Disney’s The Lion King, Expeditie Eiland, Marvellous en Charley de komische musical.

De prijswinnaar wordt na 23 januari 2019 op deze site bekend gemaakt.

De uitreiking

Op 23 januari 2019 wordt de AD Publieksprijs uitgereikt tijdens de 18e editie van het Musical Awards Gala. Het gala is live te zien zijn bij de AVROTROS op NPO1. Tijdens deze groots opgezette liveshow vanuit het RAI Theater te Amsterdam worden de prestigieuze Awards voor Nederlands grootste musicalsterren en beste producties uitgereikt.

Je kunt hier stemmen.