Op  30 oktober, 6 en 13 november 2018 organiseert De Theaterrepubliek audities voor de musical De man van la Mancha.

De Theaterrepubliek is een groep enthousiaste mensen die graag samenwerkt met mensen met talent. We hebben de afgelopen zes jaar in verschillende samenstellingen een aantal bijzondere en succesvolle producties gemaakt, waarbij twee producties genomineerd werden voor een musical award.  De man van La Mancha zal geregisseerd worden door Pitt de Grooth.

De Man van La Mancha is de musicalversie die Dale Wasserman en Mitch Leigh in 1966 maakten van Cervantes’ beroemde verhaal over Don Quichot, de idealist die een eenzame strijd voert tegen onrecht en windmolens. Cervantes, een zestiende-eeuwse Spaanse schrijver, heeft kerk en staat beledigd en wordt, samen met zijn trouwe knecht, opgesloten in afwachting van zijn verhoor door de inquisitie. De andere gevangenen kennen echter hun eigen rechtssysteem en zo moet Cervantes zichzelf eerst voor hen verdedigen. Cervantes stemt toe, op voorwaarde dat hij zich mag verdedigen door een toneelstuk op te voeren waarin alle gevangenen een rol moeten spelen, en waarin hijzelf de rol speelt van Don Quichot, de man van La Mancha. De gevangenen zijn onder de indruk van het bevlogen spel van Cervantes die er hartstochtelijk voor pleit om de wereld niet te zien “zoals hij is maar zoals hij zou moeten zijn”.

Welke rollen van De man van La Mancha?

Wij zijn voor De man van La Mancha op zoek naar de volgende rollen:

Voor de (hoofd)rol van Servantes / Don Quichot (man) zijn wij op zoek naar een bariton. Leeftijdscategorie: alle leeftijden. Voor deze rol moet je goed kunnen acteren en snel kunnen schakelen. Je moet lang (liefst >1,90) en een slank postuur hebben.

* Voor de rol van Herbergier (man) zijn wij op zoek naar een bariton.

Leeftijdscategorie: alle leeftijden

* Voor de rollen van muilezeldrijvers / ensemble (mannen) hebben wij rollen met als zangstem tenor, bariton of bas.

Leeftijdscategorieën: alle leeftijden

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen aan deze productie? Kijk dan op de auditiepagina van onze website: www.detheaterrepubliek.nl