Zanger/acteur Marijn Brouwers zal vanwege gezondheidsredenen de rol van Juan Perón niet op zich kunnen nemen in de musical Evita. Artistiek directeur Hans Cornelissen: ‘Het is ongelofelijk jammer dat Marijn er voorlopig niet bij kan zijn. Marijn was afgelopen seizoen nog te zien in ons theaterconcert Bella Italia en leverde daar een weergaloze prestatie. Hij verheugde zich enorm om deze rol in Evita te gaan spelen, maar fysieke tegenslag belet dat nu. Onlangs hebben wij daarom audities gehouden en naar aanleiding daarvan met volle overtuiging Paul Donkers gecast voor de rol van Juan Perón. Paul Donkers was eerder te zien in musicals als The Bodyguard, Titanic, On your Feet, Cats en Les Misérables. Hij deed een fantastische auditie en we zijn enorm blij dat hij op deze korte termijn beschikbaar is.’

Op het Facebook Account van Marijn was het volgende te lezen:

Lieve Mensen,

Met pijn in mijn hart moet ik jullie melden dat ik de komende periode helaas niet kan optreden. Ik zal voorlopig dan ook niet de rol van Juan Peron in de musical Evita gaan spelen waar ik mij zo op had verheugd.
Mijn lichaam heeft mij even in de steek gelaten door accuut nierfalen. Gelukkig wordt er goed voor mij gezorgd en samen met de artsen werk ik hard aan mijn herstel.

Ik hoop oprecht tot snel.

Marijn Brouwers

Wij wensen Marijn een spoedig en volledig herstel toe en hopen hem snel weer op het toneel terug te zien.

Evita

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe..

In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.

Een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love Me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest.

CAST
Brigitte Heitzer – Evita
René van Kooten – Ché
Marijn Brouwers – Juan Perón
Esmée Dekker – Mistress & alternate Evita
Yoran de Bont – Magaldi

Ensemble
Martijn van Voskuijlen, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Michael Konings, David van den Tempel, Willemijn Maandag, Sarah Cremers, Liesanne van Dongen, Mireille Bolier, Arjen Kimenai, Guido Idzenga, Veronique Post, Mickey Vermeer, Willemijn van Holt.

In heel Nederland

Evita is vanaf oktober te zien in alle grote theaters van Nederland en zal op maandag 22 oktober in première gaan in Koninklijk Theater Carré

Voor meer informatie en kaartverkoop

www.evitademusical.nl

www.degraafencornelissen.nl