Hoewel ze al dik in de twintig zijn, spreken Joep en Elise elke vijf jaar af op het plein van hun oude basisschool. Om herinneringen op te halen aan hún groep 8: het jaar waarin ze met de hele klas op kamp gingen, de Cito-toets moesten doen en heftige ruzies keihard werden uitgevochten. En het jaar van het spannendste voetbaltoernooi ooit. Maar vooral het jaar waarin hun klasgenootje Akkie ernstig ziek werd…

De muziektheatervoorstelling  Achtste-groepers huilen niet gaat over het vieren van de herinnering. Over gedeelde hoogte- en dieptepunten. En over alles wat je nooit meer wilt vergeten.

 Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens behoort al jarenlang tot de favorieten tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd. Het boek verscheen tien jaar geleden en werd in 2000 bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland.

Spel en tekstbijdragen: Ida van Dril en Theun Plantinga/Guido de Wijs

Stem Dokter Snor: Jacques Vriens

Regieconcept en regie: Pepijn Cladder

Script: Nasja Covers

Muziek: Alberto Klein Goldewijk, Arthur Umbgrove en Birgit Schuurman; tekst: Arthur Umbgrove

De theatervoorstelling Achtste-groepers huilen niet is een muzikale voorstelling met muziek van Arthur Umbgrove’s cd Stilte Opname. Deze cd werd in mei 2009 gepresenteerd. Birgit Schuurman en Arthur Umbgrove zingen daarop liedjes met teksten naar verhalen van patientjes van het Emma Kinderziekenhuis.

 De voorstelling ‘Achtste-groepers huilen niet’ is gerealiseerd door Van Engelenburg  Theaterproducties in samenwerking met het AMC Kinderziekenhuis/Emmapodium en Uitgeverij Van Holkema & Warendorf/Unieboek BV

 

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.VEtheater.nl.