In 1990 besluit een groep Amstelveense schoolvrienden met veel liefde voor muziek, toneel, dans en theater theatergezelschap Parbleu! op te richten. Nu, 27 jaar verder, en na producties als ‘Chorus Line’, ‘Bad Girls’, ‘Airport’ en ‘Illyria’ was het tijd voor een volgende productie, ‘What’s another Waterloo’, in het Zonnehuis in Amsterdam.

What’s another Waterloo

Afgelopen songfestival zat half Nederland voor de buis en het publiek ziet alles wat gezien moet worden maar wat gebeurt er nu achter de schermen? In deze productie kijkt het publiek mee op de avond van de finale van het Eurovisie Songfestival maar dan juist achter de schermen. Vorig jaar heeft Zweden wéér, voor de zevende achtereenvolgende keer, gewonnen. Omdat het geld voor de organisatie daar na zeven jaar wel op is, heeft Nederland de dubieuze eer gekregen om het songfestival dit jaar te organiseren.

Het verhaal gaat over de hectiek achter de schermen van het songfestival dat door veel landen in en buiten Europa wordt bekeken. De spanning is absoluut te snijden maar als er ook nog andere zaken achter de schermen gebeuren zoals oude relaties, verliefdheid, ruzies, frustraties en allerlei menselijke emoties die de hoogspanning versterken voor en tijdens de uitzending, maakt dat de complexiteit alleen maar groter. Je zou bijna vergeten dat er een winnaar gekozen moet worden van het songfestival.

Creatives

Parbleu’ ers van het eerste uur Henk Wijtsma en Ed van Schaagen schreven het script van What’s another Waterloo? Arjen Göbel tekende voor de muziek. Hij arrangeerde alle gezongen nummers en leidde de zangrepetities. Charlotte Roels maakte haar debuut bij Parbleu! als regisseur. Met regieassistente Marjo Alkema aan haar zijde heeft ze Parbleu! maandenlang geïnspireerd en met veel plezier gewerkt aan deze productie, waarin iedereen zich muzikaal en theatraal kon uitleven!

Het plezier spatte er vanaf en het publiek genoot dan ook volop. Benieuwd geworden? De voorstelling is alleen vanavond nog te zien in het Zonnehuis. 

Meer informatie over Parbleu! vind je hier.