Danique Beijer studeert aan Codarts Muziektheater in Rotterdam en was de laatste van haar klas die af mocht studeren en deed dat samen met haar medestudenten Julia Pera, Lisa Drinkwater en Suzanne Johanna. De titel van haar VP ( vocal performance) was ‘ Who lite the fire’ en dat was meteen ook de binnenkomer. Er klonk een stevig brandalarm en het decor werd snel klaar gezet.

Who lite the fire

Wat gebeurt er als je iets graag wilt? Dat je jaloers bent op anderen die dat ook willen, maar dat dan wel doen. Wat als jaloezie en iets willen een zonde is? Als je nooit iets mag van jezelf dan alleen maar tussen de lijntjes lopen. De vrouw die Danique speelt, is aan het werk en ineens gaat het brandalarm af en schieten er allerlei gedachten door haar hoofd en krijgt ze flashbacks naar de momenten dat ze dingen wilde. Haar opa liet zien dat je ook buiten de lijntjes kunt kleuren en dingen kan doen die je graag wilt doen. Het stuk is lekker absurdistisch, maar de rode draad is duidelijk. 

Om Danique kun je niet heen, maar dat wil je ook niet. Ze overtuigt, speelt krachtig en beschikt over een mooie stem. Danique werd omringd door krachtige vrouwen die haar VP nog meer power gaven. 

Danique heeft tijdens haar opleiding ook gespeeld in de musical Man van La Mancha die afgelopen jaar door Nederland trok.

Met dit laatste VP zijn alle vierdejaars studenten afgestudeerd aan Codarts. Alle andere voorstellingen werden een paar weken geleden al gespeeld en wij hebben daar ook verslag van mogen doen.

Coaching: Lisse Knaapen en Jacob de Groot
Muzikaal leider: Marco Hoving
Begeleiding: Laurens Hoppe, Diégo van Driel
Beats: Suzanna Johanna