In de Meervaart in Amsterdam ging vanmiddag de voorstelling ‘Diner voor twee’ in première. De musical is bestemd voor de vrijwilligers van de stichting Zonnebloem en voor iedereen met een lichamelijke handicap.

Veertig jaar geleden begon het allemaal met een feestelijke ontspanningsbijeenkomst. Dit is uitgegroeid tot een professionele Zonnebloem theater tournee waaraan vele grote namen hebben meegewerkt. De voorstelling is te zien in 70 theaters en men verwacht zo’n 30.000 bezoekers.

Diner voor twee-31

Bij binnenkomst in het theater viel direct op dat de eerste paar rijen stoelen waren weggehaald. Deze rijen werden volledig opgevuld met mensen in een rolstoel die liefdevol werden begeleid door vrijwilligers. Diezelfde vrijwilligers zorgden in de pauze dat iedereen wat te drinken kreeg. De gemiddelde leeftijd was hoog en menigeen liep dan ook met een wandelstok. Des te leuker was het om te zien dat zodra de voorstelling begon door diverse ouderen het mobieltje of de digitale fotocamera tevoorschijn werd gehaald en er volop opnames werden gemaakt. Het duurde even voordat iedereen zijn plekje had gevonden, maar met een kwartier vertraging begon de voorstelling dan toch. In ‘Diner voor Twee’ draait het om tal van komische verwikkelingen in het kleine maar chique hotel-restaurant Les Vitrages waar Maître Bernardo de scepter zwaait. Zijn gasten zijn ditmaal echter even uiteenlopend als zijn muzikale gerechten, want op het menu staan musical, klassiek, jazz en Hollands.

Diner voor twee-32

Verhaal
Maitre Bernardo (Ron Brandsteder) bestiert samen met zijn nichtje (Tamara Juinen ) en neefje ( Guus Boswinkel ) uit Nederland het unieke driesterren hotel/restaurant ‘IL Mona Lisa’ in Venetië. Vanuit alle windstreken vinden gasten hun weg naar zijn bijzondere etablissement dat plaats biedt aan slechts twee gasten, waardoor kwaliteit en privacy optimaal gewaarborgd zijn. Ditmaal zijn de vermogende Babs ( Petra Berger ) en Adelbert ( Arwin Kluft ) zijn gasten. Het tweetal is een internationaal vermaard zangers-echtpaar dat voor de elite zal optreden tijdens het Venetiaanse Carnaval. Het echtpaar zit nog maar nauwelijks aan het voorgerecht als Koos ( Rolf Koster ) en Sjaan ( Joke de Kruijf ) uit de Jordaan plotseling hun opwachting maken. Hij is ex-taxichauffeur, zij kapster. Ze hebben het arrangement gewonnen in de Vriendenloterij en door een onfortuinlijke reserveringsfout staan ze eveneens geboekt voor vanavond. De twee koppels blijken ook nog eens bepaald geen match. Maitre Bernardo staat voor de lastige, zo niet onmogelijke taak om naast de avond ook zijn gezicht te redden, want de rapen zijn goed gaar.

Diner voor twee-34

Het publiek genoot volop van “De reünie”. Er werd meegeleefd met de personages en soms werd er zelfs commentaar geleverd op de belevenissen op het toneel. Bij de bekende nummers werd uit volle borst meegezongen en hier en daar gingen zelfs wat armen in de lucht.

Diner voor twee-45

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.