Deze week moet ik beginnen met een welgemeend excuus en een rectificatie. Waarschijnlijk heeft iedereen die mijn vorige blog heeft gelezen een week lang google afgestruind om Raymond Paardenkoper op te zoeken. Ik hoorde dat er klachten waren ontvangen in de mailbox van Musicalsites en via www.theaddamsfamily.nl omdat men de acteur achter Lurch niet kon vinden op het internet. Nu dus ter rectificatie heb ik hier de juiste spelling van naam van de heer Raymond Paardekooper. Nogmaals mijn excuses voor het ongemak aan alle fans van The Addams Family en speciaal aan de heer Raymond Paardekooper zelf. Ik hoop dat dit voldoende is, om geen rechtszaak aan te spannen tegen ondergetekende.

Goed, naast alle klaagmails over het verkeerd schrijven van de naam van de heer Raymond Paardekooper hebben we deze week ook leuke dingen meegemaakt. We hebben voor het eerst voor publiek gespeeld. En allememachies wat was het spannend om voor het eerst te tonen aan het publiek wat we aan het maken zijn. En ja, ik zeg inderdaad ‘aan het maken zijn’ want tijdens try-outs is de voorstelling nog niet af. Er zijn nog scenes die omgegooid worden, er worden nog scenes geschrapt, we komen er soms nu pas achter hoe een scene gespeeld moet worden in de volledige lijn, we moeten gaan voelen waar het tempo van de voorstelling zit, waar we soms een pauze moeten laten vallen en we komen er langzaam achter wat men van onze voorstelling vindt.

En ik heb het idee dat Hengelo, waar we hebben gemonteerd en de eerste try-outs hebben gespeeld, wel van ons is gaan houden. We hebben in Hengelo al voor uitverkochte zalen gespeeld! Schijnbaar heeft de mond-tot-mondreclame ervoor gezorgd dat we vol zaten. Althans, bij de ticketbalie van het theater vertelden ze dat er na de eerste try-out heel veel mensen kaarten zijn komen kopen. En dat zagen we, want de zaal zat goed vol! En nu hopen we dat dit zo blijft. Dus kom allemaal kijken!

O ja! nog leuk om te vertellen, deze week hebben we de EPK geschoten. Wat is dat? Nou dat is de Electronic Press Kit. Goed, dan nog even uitleggen wat dat inhoudt… Er worden dan delen van de voorstelling gefilmd en gebruikt om naar de pers te sturen. Soms wordt er ook een internet- of televisiereclame uit samengesteld. Deze EPK werd geschoten door Chapel Media van Servaas Snoeijers en Stefan Goselink (#sluikreclame), gewoonweg omdat deze gasten erg tof zijn!

Verder heb ik voor de miljoenen lezers van deze blog een droevige mededeling.

Volgende week zal ik mijn laatste blog schrijven op Musicalsites voor The Addams Family.

Nou ja, ik zal nooit nooit zeggen, maar voorlopig zal het wel de laatste zijn. Ik zal jullie een uitgebreid verslag geven van de komende week en van de PREMIERE! Oefff wat spannend komende week PREMIERE!! De tijd is zo ontzettend snel gegaan en komende zondag 2 december spelen we in Het nieuwe Luxor onze PREMIERE!!!

Ik heb een spannende week voor de boeg! We zullen zien of Raymond Paardekooper na deze rectificatie mijn excuses accepteert EN zondag worden we voorgesteld aan Nederland. Dan zal de pers schrijven wat ze vindt van onze The Addams Family. Eerlijk gezegd, denk ik dat je met je eigen ogen moet komen kijken wat je van onze The Addams Family vindt. Bij zijn is meemaken en wat we bij The Addams Family doen heeft u al jaren niet meer gezien in Nederland, en zeker niet in het (grote) theater bij u om de hoek. Zo. Dat is mijn (niet zo’n) bescheiden mening.

Liefs,

Terence van der Loo

Foto Margot de Heide