Op zondag 28 oktober ging Expeditie Eiland in première. Speciaal voor Musicalsites hielden een paar castleden een soort dagboekje bij in de vorm van een vlog of een column.

Expeditie Eiland

Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar geluk in de realityshow ‘Expeditie Eiland’ en leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons. Het volkse gezin Ten Kate, het wat omhooggevallen gezin Van Stirum-Vinkesteijn en het wat ingedutte gezin Kuipers. Drie compleet verschillende gezinnen, die elkaar thuis waarschijnlijk nooit een blik waardig zouden gunnen, die op dit eiland tot elkaar veroordeeld zijn. Ze leggen allemaal hun lot in handen van presentator Ruud Salomons.

Aanvankelijk is iedereen gericht op de winst. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar wint het eiland en een geldbedrag van 1 miljoen euro!

In een wirwar van beproevingen, opdrachten en een karig eilandleven bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Zeker als blijkt dat tijdens Expeditie Eiland in ieder gezin afzonderlijk ook nog het een en ander uitgevochten dient te worden. Als de beproevingen en opdrachten die Ruud zijn kandidaten laat ondernemen zo bizar worden, dat niemand in Expeditie Eiland zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht.

Dat levert zowel spannende als hilarische momenten op. Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Hoe ver zijn de kandidaten bereid te gaan voor de hoofdprijs? Expeditie Eiland is een schurende, komische musical met een vette knipoog naar realityprogramma’s als ‘Expeditie Robinson’ en ‘Helemaal het Einde’.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de voorstelling? Boek dan hier je kaarten: http://rep.nu/productie/expeditie-eiland/

Lees ook:
Column Dennis Willekens: Expeditie Eiland
Exclusieve vlog van Joey Schalker over Expeditie Eiland1
Lunchen op Expeditie eiland, hapt zo lekker weg…

Foto Mariska Steenbergen