Op 11 september start de Acteerstudio Zuidplas, een nieuw initiatief van Dramacoach Esther Erdtsieck-Blaaser. Zij is geen onbekende binnen de culturele sector. Na 8 seizoenen vast verbonden te zijn geweest aan Hofplein Theater is zij al ruim 10 jaar vanuit haar onderneming Dramacoach een veelgevraagd gastdocent en regisseur. Ook schreef zij het succesvolle boek Jij Kan Het Ook!, vol dramalessen voor kinderen. “Regelmatig wordt na een gastles of workshop door deelnemers gevraagd: kunnen we bij jou op les? Tot voor kort was het antwoord daar nee op, maar daar komt nu verandering in!” Vanaf 11 september geeft Esther wekelijks op dinsdag acteerlessen in Theater Swanla in Zevenhuizen. Eerder gaf zij daar al korte cursussen en vanwege het enthousiasme van de deelnemers zijn er nu plannen voor een vaste plek waar ‘iedereen vanaf 4 jaar tot 70+’ die wil acteren terecht kan.

“In de toekomst denk ik aan het aanbieden van masterclasses van professionele acteurs en regisseurs als extraatje tijdens een lesblok en het afsluiten met een presentatie aan het einde van een lesseizoen. Maar dit soort dingen moeten groeien. Ik begin nu met lesblok 1 en zal het zo verder gaan opbouwen. Het is leuk om te zien dat de leeftijd van de mensen die zich inschrijven nu al zo variëren.”

Meer informatie over de acteerlessen en de mogelijkheid tot inschrijven kan via www.dramacoach.nl onder ‘ik wil acteren’.