Daar sta je dan. Na vier jaar studeren speel je de laatste voorstelling van jouw opleiding. Voor Robin Hissink, Charlotte Versteeg en Joey Leroy was het dan zo ver.

Robin

Robin had besloten diverse nummers te zingen in zijn voorstelling  ‘Stay Where You Are’ die hij graag wilde zingen samen met Linda Korevaar waarmee hij speelde tijdens zijn stage bij Theater Terra. Linda is vorig jaar afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. De stemmen van Robin en Linda versmelten mooi en in het intieme theater Oostblok komen ze daardoor perfect tot hun recht. De ongedwongen sfeer die Robin in deze opstelling oproept, voegt iets extra’s toe aan deze voorstelling. Nummers als ‘Times are hard for dreamers’ en nummers uit ‘Finding Neverland’ reflecteren de dromen en fantasie van Robin.

Fantasie is de reden dat Robin een keer bleef zitten op de basisschool. Hij hoorde diverse malen dat hij moest stoppen met dromen, maar zelf ziet hij het als een kracht waardoor hij creatief kan zijn. Binnen het decor van de voorstelling waren er verschillende verticale vlakken gemaakt waarbinnen Robin en Linda hun mooie nummers zoals o.a. ’Lets you both are happy’ brachten.

Luchtig en leuk afsluiten was de doelstelling van Robin om zijn laatste voorstelling van zijn opleiding te spelen. Hij is daar dan ook volledig in geslaagd.

Charlotte

De volgende solo met de titel ‘Heel Alleen’ was van Charlotte Versteeg die het verhaal vertelde van Ellen Trommell en haar miserabele leven.

Ellen gaat op tournee door Nederland. Wat echter later duidelijk wordt is dat ze fan is van René van Kooten en en hem volgt op zijn tournee door Nederland met een uitverkochte première in Carré. Charlotte laat haar publiek even in de waan dat ze in de musical speelt maar al snel wordt duidelijk dat ze gek is op René van Kooten. Ze gaat heel ver voor haar idool, zelfs zo ver dat René zich gedwongen ziet om haar te bellen en te verzoeken om hem niet meer te volgen omdat dat voor iedereen beter is. Ze heeft zelfs een geluidsfragment ingesproken door René gebruikt in haar voorstelling.

De mooie komische momenten speelt Charlotte uitgelezen uit en ze toont het geduld om haar publiek even te laten raden en dan komisch toe te slaan.

Vocaal toont Charlotte diverse stijlen in zang en ze zingt ballads uit diverse musicals voorzien van haar eigen teksten en kleine kwinkslagen.

Joey

De serie werd afgesloten door Joey Leroy met zijn voorstelling Smile. Joey laat de man zien achter Charlie Chaplin. Chaplin zijn leven kende hoogte- en diepte punten. Dieptepunten die maar weinig mensen kennen. Chaplin die uiterst links qua politieke voorkeur was, was zelfs gedwongen om op een gegeven moment naar Zwitserland te verhuizen omdat het voor hem niet mogelijk was om in Amerika te blijven. Het werd zelfs zo erg dat hem zelfs de toegang werd ontzegd door zijn communistische ideeën. Dat Chaplin trouwde met zestienjarigen om aan aanklachten voor sex met minderjarige te ontsnappen is iets wat maar weinig mensen weten. In die tijd kwamen veel artiesten er mee weg en werd vaak de schuld aan het meisje gegeven. De diverse echtgenotes werden weergegeven door verschillende barbiepoppen op de piano.

Joey zet Chaplin op een unieke wijze neer met zijn loopjes en maakt mooi gebruik van het decor en de projecties die maken dat deze voorstelling toch zorgt dat je toch anders over deze man gaat denken. De titel ‘Smile’ zet de bezoeker dan ook totaal op het verkeerde been en dat is wellicht ook een sterk punt van de solo van Joey. De gastrol van Gerbrand van Kolck, die de voorstelling ook begeleidde, was mooi ingepast en liet het publiek verder achter de persoon Chaplin kijken.

Robin, Charlotte en Joey hebben met hun voorstelling dan hun opleiding aan de Frank Sanders Akademie waardig afgesloten met hun voorstelling met muzikale begeleiding van Gerbrand van Kolck.

Klik hier voor de uitgebreide scenefoto’s