Gisteravond waren de laatste twee vierdejaars studenten aan de beurt om af te studeren. Hartzeer was de titel van de voorstelling van Mara Kers Yesil en Juliëtte Bull.

Zij vertelden in hun voorstelling samen het verhaal van Greetje die een keuze maakt die ze de rest van haar leven blijft voelen en ervaren.  Greetje wordt beurtelings gespeeld door Mara en Juliëtte waardoor je scherp bij de les blijft.

Hartzeer

Geertje groeit op in het christelijke vissersdorp Katwijk waar iedereen elkaar kent en niets geheim blijft. Als Greetje in 1941 de Duitse officier Heinz ontmoet verandert haar hele leven en terwijl Nederland lijdt, kiest Greetje ervoor om in weelde te leven en viert ze vele feesten in gezelschap van Heinz. Heinz is getrouwd en als zijn vrouw overkomt, kiest hij voor zijn vrouw en laat Greetje links liggen om daarna weer voor haar te kiezen als zijn vrouw weer weg is. Ondertussen wordt Greetje gezien als een verraadster en ze verraad zelfs haar grootouders. Als de Duitsers Nederland verlaten en Heinz vertrekt, staat Greetje er ineens alleen voor en verhuist ze naar Amsterdam en neemt een andere naam aan. In deze voorstelling kijkt Greetje terug op haar leven. Mara en Juliette geven geen oordeel maar laten het leven zien van Greetje en doen dat op een manier die ruimte laat om Greetje haar keuzes van een andere kant te bekijken.

Mara en Juliëtte weten op een mooie open manier de rollen van Greetje en de andere personages neer te zetten en pakken vocaal ook mooi uit waarbij de nummers perfect in het verhaal passen.

Hiermee komt een einde aan een serie afstudeervoorstellingen Muziektheater Fontys. Stuk voor stuk waren het prachtige voorstellingen. Op naar de eindvoorstellingen.

Regie: Bram van Helden

BAND
Piano: Mattheus van Heijnsbergen
Viool: Jeanine Melis
Cello: Mark van Rhijn
Drums: Niels de Waard

Voor de fotoreportage klikt u hier