Op 08-11-2019 was  het alweer de 400ste keer dat de castleden van Mammia Mia de meeslepende nummers van Abba ten gehore mochten brengen. Om dit te vieren stelde Stage Entertainment 400 gratis kaarten ter beschikking. Alhoewel het eigenlijk de bedoeling was dat de castleden toevallige passanten zouden verassen met de gratis kaarten heeft het delen van de actie via de (sociale) media ertoe geleid dat vele musicalfans zich voor het theater hadden verzameld in de hoop 1 van de kaartjes te bemachtigen. Al om 17.15 had zich een lange rij, van beduidend meer dan 400 man, gevormd. De castleden zijn uiteindelijk niet meer echt de straat op gegaan, maar hebben vooraan de rij de kaarten uitgedeeld. Dit leidde tot drukte, wat geduw en getrek, blijdschap en teleurstelling. 

Mamma Mia die-hards

Onder de gelukkigen bevonden zich echte Mamma Mia die-hards, die de musical al enkele keren hadden gezien, maar met deze actie de ultieme kans zagen nogmaals van de voorstelling te genieten en om te proberen geliefden te besmetten met het Mamma-mia-virus, maar ook musicalmaagden die nog nooit eerder een musical hadden gezien, vaak om financiële redenen. 
 
Ook de 8-jarige Logan zat gisteravond samen met zijn ouders en broer in het Beatrix theater te Utrecht. Hij was door een klasgenootje mee op date gevraagd. Het leek het meisje in kwestie wel heel romantisch om samen naar Mamma Mia te gaan. Kaartjes kopen van het zakgeld dat je als 8-jarige krijgt wordt echter een beetje lastig, vandaar dat deze actie de uitgelezen kans leek. Logan ging dan ook met zijn gezin op de fiets naar het theater en zijn “date” zou hetzelfde doen. Na 45 minuten in de rij gestaan te hebben scoorde Logan zijn kaartjes, maar het meisje was helaas te laat waardoor de romantische avond alsnog geen doorgang kon vinden…Gelukkig heeft Logan alsnog genoten van de voorstelling en heeft hij een geweldige avond gehad! 

Mamma Mia

Dochter Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.
 
Mamma Mia is nog tot 29 december te zien. Vanaf februari volgend jaar zal de musical TINA – De Tina Turner Musical het stokje overnemen. 
 
 
Verslag: Ilse van Vliet
Foto’s: Marit Lemmens