Wanneer in december de nieuwe Vlaamse versie van de klassieke musical ‘The Sound of Music’ in première gaat, zullen naast de hoofdrolspelers Charlotte Campion (Maria) en Kürt Rogiers (Kapitein von Trapp) vanzelfsprekend ook zeven kinderen schitteren.

Een groot deel van het gewicht van de voorstelling komt op hun schouders terecht, en om zes van de kinderrollen perfect te kunnen invullen, starten binnenkort de audities. De oudste dochter Liesl zal gespeeld worden door een volwassene.

Na de auditieoproep hebben zich niet minder dan 400 kinderen aangemeld. Uit de schriftelijke kandidaturen werden 80 jongens en 270 meisjes gekozen voor de eigenlijke zang-, dans- en acteerauditie. Die vinden plaats in drie rondes van 20 tot en met 23 augustus 2014 in Studio 3 in de AED Studios in Lint. Na de derde ronde weten we dus welke jonge talenten in Antwerpen en Gent de zeven kinderen von Trapp zullen spelen.

De audities worden gevolgd door een cameraploeg van VTMKZOOM, de kinderzender van Medialaan, die de opnames zal verwerken in een tv-reeks.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.