Op 3 mei 2019 was de perspremière van Bert Cosemans, Michiel De Meyer, Jo Hens in de musical 40-45 die stuk voor stuk een fantastisch en realistisch personage neerzetten. Studio100 is er 100% in geslaagd om een filmische voorstelling te maken waarin je helemaal wordt meegezogen. Doordat het decor en het publiek beweegt (in en uitzoomt) tijdens de voorstelling zit je helemaal in het verhaal. Daarnaast krijg je het geluid te horen via een koptelefoon wat je nog eens meer in het verhaal trekt.

De musical 40-45

Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in elke huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

Naast spectaculaire scenes met heel wat special effects, word het publiek ook geraakt met muziek en pakkende beelden die naar de keel grijpen. Het ongeziene technisch concept met rijdende tribunes en het geluid via individuele hoofdtelefoons zorgen ervoor dat alle toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in het verhaal. Om dit grootse concept te kunnen huisvesten bouwde Studio 100 in Puurs een Pop-up theater, helemaal op maat van deze voorstelling. Op alle vlakken is 40-45 dan ook een uitzonderlijke productie geworden.

Lees ook:
Laura Tesoro zet indrukwekkende Sarah neer in 40-45
Musical ‘40-45’ zet Vlaanderen met de mond vol tanden

Meer informatie vind je op https://40-45.live/

Foto’s, video en verslag: Patrick van den Dorpel