Theaterproducent Imagine Nation, het bedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita, presenteert samen met songwriter/producer/promotor John Ewbank en zanger Marco Borsato het nieuwe theaterconcept SKY in Theater Amsterdam. SKY is de eerste musical die een spectaculaire 3D-wereld creëert. Imagine Nation brengt voor SKYde uit de bioscoop bekende 3D-techniek naar het theater. John Ewbank schrijft de songs voor deze gloednieuwe musical. De première vindt plaats op zondag 3 april 2016. De landelijke kaartverkoop start maandag 9 november via www.theateramsterdam.nl

De musical vertelt het verhaal van de 16-jarige Sky, die wordt geconfronteerd met de complexe problematiek van een tiener. In haar droomwereld krijgt ze de kans om af te rekenen met de dilemma’s uit haar dagelijks leven.

De productie
Imagine Nation heeft de ambitie om nieuwe theaterconcepten te ontwikkelen. Robin de Levita ontwikkelde bij Soldaat van Oranje – de Musical een unieke presentatievorm, onder de naam ‘StageAround’ waarbij het publiek door middel van een draaiende zaal de verschillende scènes beleeft. Voor ANNE werd door Imagine Nation een nieuw decorsysteem gemaakt op een niet eerder vertoonde schaal.

John Ewbank bedacht het nieuwe dancefestival The Flying Dutch dat hij samen met Alda Events produceerde en dat op 30 mei jl. meer dan 100.000 bezoekers trok.

Samen werken De Levita en Ewbank al jaren aan de ontwikkeling van deze musical. De laatste vijf jaar werd samen met het internationaal gerenommeerde bedrijf Platige Image een 3D-projectietechniek voor het theater ontwikkeld. Voor SKY zal Theater Amsterdam deels opnieuw ingericht worden om deze innovatie mogelijk te maken.

Marco Borsato behoeft geen intro. Wie ooit naar één van zijn shows is geweest, weet dat hij vaak op zoek gaat naar cutting edge-technieken om zijn publiek een extra ervaring te bieden.

Robin de Levita, producent SKY: “Na vele jaren van ontwikkeling hebben we inhoudelijk en technisch een punt bereikt om dit avontuur te beginnen. De nieuwe en bestaande liedjes van John Ewbank lenen zich uitstekend voor een voorstelling waarbij belangrijke maatschappelijk thema’s en diverse emoties aanbod komen.”

John Ewbank, coproducent en songwriter SKY: “Robin en ik werken al jaren aan dit project. Nu we de mogelijkheid hebben om te schakelen tussen realiteit en fantasie door middel van 3D-projectie is de tijd rijp om deze droom werkelijkheid te laten worden.”

Marco Borsato: “John en ik zijn al jaren onafscheidelijk. Toen Robin en hij dit project aan mij presenteerden en hij mij vroeg om ook dit avontuur samen aan te gaan, was de keuze snel gemaakt. De combinatie van het verhaal, de liedjes en de beleving belooft het publiek een waar spektakel te brengen.”

Creatives
De regie wordt gevoerd door Bobby Boermans, die eerder de tv-serie Nieuwe Buren en de speelfilm APP regisseerde. Voor Boermans is dit zijn debuut als theaterregisseur. De choreografie is in handen van het befaamde Amerikaanse duo Keone en Mari Madrid.

John Ewbank
John Ewbank is songwriter/producer, bekend van zijn werk voor Marco Borsato en talloze andere artiesten waaronder Lionel Richie en Trijntje Oosterhuis. In 2013 ontving hij een Grammy-nominatie voor zijn werk voor This Is What It Feels Like met Armin van Buuren.

Het creatieve team bestaat uit Robin de Levita en Kees Abrahams (producent), John Ewbank (coproducent, muziek en liedteksten), Marco Borsato (coproducent), Piotr Sikora, Platige Image (coproducent), Sarah Miles (script), Bobby Boermans (regie), Keoni en Mari Madrid (choreografie), Boris Kudlicka (decorontwerp), Luc Peumans (lichtontwerp), Jeroen ten Brinke (geluidsontwerp), Rafal Sadowy, Platige Image (3D art direction), Floris Verbeij (arrangementen en muzikale supervisie), Rob Snoek (rekwisieten en vormgeving), Marc van Bree, Kemna Casting (casting).

Imagine Nation
Imagine Nation is een creatief gedreven bedrijf en initiator van theater-, film- en TV-producties opgericht door Robin de Levita en Kees Abrahams. De onderneming is actief in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Imagine Nation wil zich graag onderscheiden met producties die door het gebruik van nieuwe technologieën, de inzet van multimedia of door hun unieke content afwijken van het bestaande aanbod.

Kaartverkoop
Entreeprijzen: van € 25,00 tot € 79,00 (exclusief reserveringskosten)
Aanvang: 14:00 uur en 20:00 uur
Première: zondag 3 april 2016

Kaarten zijn vanaf 9 november te koop via: www.theateramsterdam.nl en 0900 – 0322 (€ 0,45 c/pm)

Adres Theater Amsterdam
Danzigerkade 5, 1013 AP Amsterdam

Websites
www.theateramsterdam.nl | www.imaginenation.nl

Volg SKY ook op social media: Facebook | Twitter | Instagram