Woorden van een trotse producent Albert Verlinde. Wij spraken hem bij het feestje ter ere van de 250ste voorstelling van de musical, ‘The Bodyguard’.

‘Negen maanden geleden begonnen we met de eerste try-out en de zalen zaten eigenlijk meteen al vol. Inmiddels hebben we meer dan 450.000 kaarten verkocht en nu zit de zaal op een zaterdagmiddag in juni nog steeds helemaal vol. Je moet je iedere dag realiseren; dit is een kadootje’.

IMG 2902

De musical ‘The Bodyguard’ gaat over de superster Rachel Marron die lastig gevallen wordt door een stalker. Frank Farmer wordt ingehuurd om haar en haar zoontje Fletcher te beschermen en de stalker te ontmaskeren. De gelijknamige film (uit 1992) waarin Kevin Costner Frank speelt en Withney Houston furore maakt met haar vertolking als Rachel Marron, is de basis van het musicalverhaal.
In de musical wordt de hoofdrol van Rachel gedeeld tussen Romy Monteiro en April Darby en de cast is maar liefst drie Frank Farmers rijk; Mark van Eeuwen en Dave Mantel vanaf het eerste uur en sinds maart ook Miro Kloosterman.

IMG 2915 belichting

We vroegen onder andere Dave Mantel (die vandaag de rol van de bodyguard Frank op zich neemt) wat volgens hem die succesformule is. ‘Ik heb nog geen één voorstelling gehad dat ik verveeld was. Dat je voor de 100ste keer ‘I will always love you’ hoort en dan nog steeds denkt; oh ja, mooi nummer.’ Zijn tegenspeelster van vandaag April Darby vindt ook de muziek een groot onderdeel van het succes. ‘Het is zo herkenbaar, en niet echt een musical. Ik zie het meer als een popconcert met scenes en dat spreekt zoveel mensen aan.’

Terugkijkend naar het begin, de première, vragen wij Dave en April of zij inmiddels dingen gewijzigd hebben aan hun rol. ‘Ja tuurlijk’, vertelt April. ‘Je moet blijven groeien in je rol. Je bent altijd aan het zoeken naar andere ingangen. Je moet jezelf blijven uitdagen en dat probeer ik wel zoveel mogelijk te doen.’ Een doorgewinterde musicalster vindt Dave zichzelf niet. ‘Het voelt heel natuurlijk. In het begin ben je heel erg volgens afspraak aan het spelen en je vindt steeds meer ruimte ertussen. Soms veranderen dingen ook, een grap die niet meer werkt, dan moet je opnieuw gaan zoeken.’

IMG 2784

De voorstellingen zijn inmiddels verlengd tot oktober en op de vraag waarom mensen naar ‘the bodyguard’ moeten (blijven) komen krijgen we een eenduidig antwoord. ‘Omdat het een heerlijke show is met een geweldige team’ aldus Dave. Daar voegen we dan zelf nog maar ‘en een coole bodyguard’ aan toe. Ter ere van dit heugelijke feit werd de cast een prachtige taart aangeboden en was er een uitgebreide barbecue voor alle medewerkers georganiseerd. Een echt feestje dus. Daarna was het wel snel weer tijd voor de tweede show van de dag, business as usual, oftewel, wederom knallen!

The Bodyguard loopt nog tot (minstens) oktober, kijk voor meer informatie op www.stage-entertainment.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Jeanne Rutgers

Lees ook: 
Nurlaila Karim gaat rol van Nicki Marron spelen in The Bodyguard
Nieuw beschermend bloed in The Bodyguard

Steun ons en volg ons!!

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.