De jaarlijks terugkerende theatervoorstelling Van Kul Tot Cult van de tweedejaars studenten van het Rotterdamse Codarts was weer een waar genoegen. Voor deze voorstelling hebben de studenten afzonderlijk onderzoek gedaan en zich verdiept in een onderwerp op muzikaal en theatraal gebied. Deze onderwerpen werden samengesmolten en gevormd tot een voorstelling. Dit keer was er een onzichtbare maar later een echte rode draad te vinden in het stuk met de naam KEIN APPLAUS, Oder die Leiden der Jugendlichen

Van Kul tot Cult is altijd een hele diverse en gevarieerde voorstelling. Je weet nooit waar het heen gaat en, wat het extra leuk maakt, de studenten springen van de hak op de tak. Daarentegen is het zo in elkaar gezet dat alle scènes vloeiend in elkaar overlopen ondanks dat het volgende stukje dus over iets totaal anders kan gaan. De verrassing ligt altijd op de loer. Bij de aanvang wordt het publiek als het ware. welkom geheten door de studenten die bij binnenkomst al klaar staan. De studenten zijn de performers van deze avond.

Door de samensmelting van de losse stukken werd het een mooi geheel ondanks de grote diversiteit. Er was een fijne afwisseling tussen humor en ernst. De stemmen van de studenten waren afzonderlijk erg goed, maar kleurden ook samen heel mooi. Ze lijken al goed op elkaar ingespeeld en gezongen. Geacteerd werd er alsof ze nooit anders hebben gedaan. Het kwam erg geloofwaardig over en niets lijkt te gek. Ook de eerstejaars studenten zongen een nummer mee. 

Eigenlijk valt Van Kul tot Cult niet goed te omschrijven en moet je deze voorstelling gewoon gaan bekijken. Je krijgt te zien waar de studenten tot nu toe al in staat zijn en dat is al verbazingwekkend veel! Het was erg leuk om de passie voor theater bij deze mensen te zien. Alles werd mooi bij elkaar aangesloten en hun samenspel was heel natuurlijk. We zijn benieuwd naar de volgende stukken en natuurlijk de Show and Tell.

Regie: Nik van den Berg

Spel: Sophie Janssens, Luka de Baets, Amelie Ackx, Roos Vollebregt, Myrthe van der Vuurst de Vries, Lotte Slinkert, Padraig Turley, Pepijn van den Berg, Paddy Schleidt, Charlotte Boudry en Adrian Ammerlaan

Vocal coach: Mony Wouters

Band: Laurens (vleugel, synthesizer), Cas (gitaar), Adriaan/Pim (drums), Nick (bas)

er zijn geen afbeeldingen gevonden